Який мер, такий і «замах»

6
0

Напад на Ратушняка виявився нападом самого Ратушняка

«Отож, шановні, відразу констатую: ніякого замаху на мера Ужгорода Сергія Ратушняка не було», -- так розпочинається повідомлення для ЗМІ, підготовлене для прес-конференції і підписане начальником Ужгородського МУ ГУ МВС в Закарпатській області підполковником міліції Віталієм Шимоняком.

 У понеділок увечері крайові ЗМІ поширили інформацію, що близько 18 години у скверику біля хімічного факультету УжНУ невідомий молодик пістолетом погрожував меру Ужгорода, який приїхав оглянути як ідуть тут ремонті роботи. Сергій Миколайович подав про це заяву до міліції.

 Подаємо виклад подій від пана Шимоняка, оскільки він представляє версії усіх сторін конфлікту. «На вулиці Фединця … проводилися ремонтні роботи. Ділянка була огорожена стрічкою. Близько шостої години вечора за огорожу зайшов молодий чоловік, який, видно, не захотів оминати небезпечну для пішоходів ділянку, а вирішив йти навпростець. Робітник, який виконував ремонтні роботи, попросив молодика повернутися. Однак той грізно відповів: — Ти, що, не бачиш, я по телефону розмовляю.

 Після цього молодий чоловік, як пояснює робітник, витягнув з кишені предмет, схожий на пістолет, і став ним махати перед його обличчям. Той, звичайно, відступив, як то кажуть: від гріха подалі. Молодик же сів на лавицю неподалік, де на нього чекала мати.

 У цей час, аби перевірити, як проходять ремонтні роботи, на вулицю Фединця приїхав пан Ратушняк. Робітник не тільки розповів йому про інцидент з молодиком, а й вказав на нього. Як пояснює сам пан Ратушняк, він із своїми охоронцями підійшли до молодого чоловіка і, почавши його смикати, стали вимагати, аби той віддав зброю. Відтак між ними зав`язалася сутичка, в ході якої охоронці завдали молодику кілька стусанів.

 Цю сутичку побачили двоє співробітників ВДСО, які після чергування поверталися додому. Вони відразу зателефонували у чергову частину Ужгородського міського управління і викликали слідчо-оперативну групу. Молодика затримали і доставили в міське управління, де він дав своє пояснення. Це 20-річний ніде непрацюючий ужгородець.  

Молодий чоловік інакше трактує подію. Він, зокрема, стверджує, що робітнику не погрожував. Ішов на зустріч з матір`ю. Аби та не запримітила пістолет, вирішив перекласти його з внутрішньої, кишені за спину. Саме-в-цей час до нього підійшов робітник, який, мовляв, побачив в його руках пістолет.

 Щодо пістолета: згідно з висновком НДЕКЦ при ГУ МВС України в Закарпатській області - це пневматичний газо-балонний пістолет „МР- 654 К` калібру 4,5 мм, призначений для стрільби металевими кульками. До категорії вогнепальної зброї не відноситься. А відтак, відповідно до наказу МВС України № 622 від 21.08.1998 року „Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів`, реєстрації не підлягає. Відповідно до п.1.3. даної Інструкції реєстрації в органах внутрішніх справ підлягає зброя калібру понад 4,5 мм.

 Молодого чоловіка обстежили лікарі. Під час сутички він отримав незначні тілесні ушкодження.

 На сьогодні ми маємо покази робітників, Ратушняка та молодого чоловіка. Однак покази учасників інциденту не співпадають. Більше того, деякі деталі, причому важливі, є суперечливими. Тож ми наразі проводимо ретельну додаткову перевірку фактів, викладених обидвими сторонами»...

 Мати молодого хлопця запевняє, що син не чинив нічого лихого і ні за що, ні про що отримав струс мозку та значні гематоми обличчя. Тож жінка теж подала заяву в міліцію. 

  Отож або меру Ужгорода, вочевидь, з огляду на останні події із замахом на суддю Ціцака, до якого, кажуть причетний сам Ратушняк,  конче захотілося стати жертвою і теж нібито зазнати замаху.

 Або ж доблесний Сергій Миколайович, який, до речі, таки досить довго тримався і нікого не бив, нарешті зірвався (весна ж надворі) і відвів душу на першому зустрічному, до якого знайшлася хоч якась зачіпка.

 

Степан Мар’янович

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також