Хижаки атакують: на Мукачівщині вовки напали на стадо овець (ВІДЕО)

1708

Сталося це зранку 25 жовтня. Про подію журналістам Mukachevo.net розповів в.о голови товариства мисливців та рибалок на Закарпатті - Юрій Качур.

Щонайменше три вовки зайшли на територію села Латірка Мукачівського району, де на одній з ділянок за допомогою електропастуха, випасалися вівці. Хижаки накинулися на беззахисних тварин: одну вівцю встигли з’їсти наполовину, ще двох пошматували. Далі, ймовірно, злякалися якогось звуку і втекли у ліс.

За останній рік на Закарпатті подібна ситуація стається не вперше. В лютому вовча зграя тероризувала одразу кілька сіл на Ужгородщині. Зокрема, у селі Зарічово хижаки вбили з десяток псів.

В липні хижак розгулював поміж хат у селі Порошково, що неподалік Перечина. Тоді камера зовнішнього відеоспостереження зафіксувала, як він викрав собаку прямо з двору. Аналогічна ситуація сталася й місяць тому у Жденієві. Також цього літа неподалік міста Виноградів помітили й зграю шакалів з понад 10 особин. Їхню присутність у закарпатських лісах фіксують з 2023 року.

За останні три роки популяція диких тварин на Закарпатті зросла майже у п’ять разів, кажуть в товаристві мисливців та рибалок. Також в регіоні з’явилися звірі, яких тут ніколи раніше не бувало.

Під час останньої таксації диких тварин ще в лютому, фахівці нарахували майже тисячу кабанів, понад 240 оленів, близько двох тисяч лисиць, більше шістдесяти вовків, майже пів сотні шакалів, а ще два десятки ведмедів та понад 150 диких кішок.

Через заборону регуляції чисельності, ця кількість продовжує зростати. Хижаки перестали боятися людей і в пошуках їжі все частіше заходять у села.


Коментарі

Читайте також