Майбутнє – за електронною звітністю

4
0

ДПІ в м.Ужгороді продовжує роботу над організаційними заходами для врегулювання питання подання звітності платниками податків в електронному вигляді

ДПІ в м.Ужгороді продовжує роботу над організаційними заходами для врегулювання питання подання звітності платниками податків в електронному вигляді у зв’язку з прийняттям Законів України “Про електронний цифровий підпис” та “Про електронний документообіг”.

Система приймання та комп’ютерної обробки податкової звітності, податкових накладних, реєстрів податкових накладних в електронному вигляді впроваджується в міській податковій інспекції з 20 червня поточного року. Для того, щоб подавати звітність на електронному носії, необхідно укласти договір з податковим органом для підключення до системи подання звітності в електроному вигляді.

Працівники ДПІ в м.Ужгороді приділяють особливу увагу роз’яснювальній роботі з платниками податків по поданні звітності на електроному носії, систематично проводяться семінари з бухгалтерами підприємств та організацій з цього питання. Адже система електронної звітності має ряд переваг. Вона дозволить скоротити час при поданні звітів, вчасно перевірити правильнвість заповнення звітності та, в разі необхідності, внести до неї свої корективи. На сьогодні існує два найпоширеніших способи подання звітності в електронному вигляді – на магнітному носії (дискеті, диску, флеш-карті) і мережею Інтернет. Детальніше про подання звітності електронною поштою можна довідатися у відділі обліку і звітності ДПІ в м.Ужгороді безпосередньо або за телефоном 612630. Крім того, у відділі зв’язків з громадськістю, ЗМІ та масово-роз’яснювальної роботи ДПІ в м.Ужгороді бухгалтери підприємств та організацій безкоштовно можуть отримати посібник, виданий спеціалістами ДПА в Закарпатській області, який містить методичні рекомендації по прийому податкової звітності, податкових накладних платників податків в електронному вигляді та їх комп’ютерної обробки в органах ДПС України.

Прес-центр ДПІ в м.Ужгороді

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також