Місту над Латорицею

15
2

цвісти і буяти

         Традиційний загальноміський місячник з благоустрою та поліпшення санітарного стану території завершився й водночас розпочалась у Мукачеві весняна толока посадкою дерев, кущів та квітів. Чудовий приклад бережливого стану і любові до рідного міста продемонстрували учні ЗОШ № 16. Вихованці клубу «Школа безпеки» Олександр Гузинець та Сергій Вайданич виступили ініціаторами санітарної очистки схилів замку Паланок, адже тут не прибирали невідомо відколи й обабіч дороги, що веде до замку, нагромадилися великі купи сміття. Почин підлітків підтримали всі старшокласники школи і минулого тижня члени «Школи безпеки» вийшли до замку з альпійським спорядженням, адже схили замкової гори настільки стрімкі, що без страхувальних канатів не обійтись.

         Потрудились школярі на славу, відвантажено кілька самоскидів побутового сміття. Слід зауважити, що його б було менше, якби працівники історичного музею, вартові краще пильнували за відвідувачами, суворіше питали з тих, хто смітить. На фото: заступник директора ЗОШ № 16 Олександр Кіш, учні Ізабелла Гордубей, Дана Павлик і Сергій Задорожний піднімають черговий пакунок зі сміттям.

         Минулої п’ятниці на посадку дерев і кущів вийшли працівники бюджетних установ, школярі та студенти. Так, зокрема, працівники Мукачевіського міськвиконкому працювали в парку Перемоги, де посадили десятки дерев та кущів рідкісних порід (на фото). Загалом у ці весняні дні в Мукачеві посаджено понад 800 штук дерев і кущів на 35 гектарах, приведено до належного естетичного і санітарного стану парки і сквери, дитячі та спортивні майданчики, інші об’єкти масового перебування та відпочинку городян. У загальноосвітніх школах проведено акції «Посади дерево і збережи його». Весняна толока продовжується.

Микола РІШКО, прес-служба Мукачівського міськвиконкому.

Коментарі

ВВ
Василь Васильович

ЖАХІТТЯ ВІДКРИВАЄТЬСЯ ПОГЛЯДУ. СМЕРТНІСТЬ У МІСТІ, ЯК І В УСІЙ ОБЛАСТІ, БЕРЕ РЕКОРДИ.

ВВ
Василь Васильович

ОСОБЛИВО ВРАЖАЮЧЕ БУЯЮТЬ ТІ МІСЦИНИ, ДЕ РОЗТАШОВАНІ МІСЬКІ КЛАДОВИЩА. СРАВЖНЄ

Читайте також