На полігон відходів у Барвінку

12
0

незаконно звозять сміття

З початку року комунальні служби міста, підприємства КШЕП, КП `Уж`, КАТП 072801 здійснюють розміщення твердих побутових відходів з територій підприємств, установ, організацій та від населення міста на полігон ТПВ в с. Барвінок Ужгородського району. І все ніби добре, та проводиться це всупереч природоохоронному законодавству: дозвіл і ліміти на розміщення відходів (надаються держуправлінням охорони природи) відсутні. Крім того, порушені терміни подання необхідних для отримання дозволу документів.

 

У листі, надісланому управлінням ОНПС міській раді, природоохоронці нагадують, що у разі відсутності у платника збору затверджених у встановленому порядку лімітів для розміщення відходів, збір обчислюється у десятикратному розмірі. До того ж, виконавчим комітетом Ужгородської міської ради систематично не виконуються вимоги Порядку розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів щодо визначення переліку власників відходів, яким необхідно одержати ліміти, а звернення управління про складання такого переліку… ігноруються.

 

На жаль, самоусунення від виконання прямих обов’язків є перешкодою на шляху розв’язання проблеми поводження з відходами і призводить до несвоєчасного та неповного внесення платежів за забруднення навколишнього природного середовища, повідомили з прес-служби Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатської області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також