На закарпатських КПП очікують традиційні передсвяткові черги

8
4

Керівники відділів організації прикордонного контролю штабу Чопського та Мукачівського загонів на пресконференції розповіли про поточну обстановку на державному рубежі, про заходи, які вживаються задля швидкого та безперебійного пропуску осіб і транспортних засобів та про прогнози пасажиропотоку на період свят.

Так під час прессконференції прикордонники зазначили, що очікують традиційне зростання кількості подорожніх та автотранспорту у період з кінця грудня цього року до 10 січня 2023 року. З метою прискорення оформлення прикордонники планують збільшити кількість прикордонних нарядів та робочих місць.

Також прикордонники звернули увагу на нещодавні зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, які затверджені Постановою КМУ від 27.01.1995 №57. Зокрема, нагадали, що чоловіки призовного віку, які внесені в систему «Шлях» обласними військовими адміністраціями, можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону, а ті, які внесені у «Шлях» ліцензіатами (перевізниками) – не більше 60 календарних днів з дня перетину державного кордону.

«Досить часто особи, які внесені у систему «Шлях», не мають повного пакету документів для того, аби підтвердити інспектору мету і законність поїздки. Результатом цього є неможливість прийняття прикордонниками рішення про пропуск через державний кордон. Зокрема, за останній тиждень лише у пунктах пропуску 94 прикордонного загону відмовлено у перетині кордону 25 чоловікам», - повідомив в.о. начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Чопського прикордонного загону Сергій Шинкарьов.

В.о. начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Мукачівського прикордонного загону Олег Дмитренко проінформував, що ще однією підставою для відмови у пропуску осіб чоловічої статі через кордон є пред’явлення ними довідки МСЕК як документу, що посвідчує інвалідність. Постановою Уряду від 28.10.2022 року №1212 даний документ виключений з переліку документів, необхідних для перетину державного кордону громадянами України. Тому, згідно з Правилами перетинання державного кордону громадянами України, на період дії на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право особи з інвалідністю за наявності посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги.

Також прикордонники наголосили на необхідності перевірки дійсності паспортних документів перед поїздкою, перш за все, щодо терміну дії власних паспортів та паспортів дітей, а також щодо наявності інших документів, які підтверджують право на перетин кордону.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

:
:-)

Йо. Але в сторону ЕС

Т
Туризм

Но, та нє? Так і є , ха-ха.

Х
Ха

Маріки їдуть до своїх патріотично налаштованих ,які по словам декотрих приносять неоцінимо пользу державі

НТ
Но та нє

Концептуально цю велику міграцію в ЄС можна порівняти з активним переїздом сільського населення до міст в період індустріалізації, з подальшою урбанізацією мислення ("ми тепер гороцькі"), пристосуванням і бажанням швидкої асиміляції, нечастими приїздами до родичів, вже зверхнім ставленням і навіть зневагою до села і свого минулого. Ну шо, доню, розказуй, як там у городі? Е, мамаша, шо ви панімаєте а жизні...

Читайте також