На Закарпатті вивчатимуть, як покращити роботу митниць

8
0

З 4 січня по 30 червня Громадська організація «КАРПАТСЬКІ ОБРІЇ» разом з партнером Громадською організацією «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» реалізуватиме проєкт «Сприяння покращення роботи регіональних митниць Закарпаття, проблеми та перспективи».

Метою даного проєкту є проведення аналітичного та емпірико-соціологічного моніторингу по оцінці реформи митниці та окремих аспектів роботи територіальних органів Держмитслужби України в Закарпатській області. У даному проєкті увага буде зосереджена на українсько-угорському пункті пропуску «Тиса», адже тут Угорщина дозволила транзит до сусідніх європейських країн, куди саме і прямують українські заробітчани та українсько-словацькому пункті пропуску Ужгород – Вишнє Нємецьке один єдиний пункт пропуску для вантажно-автомобільного сполучення.

Отже, дослідження ставлення учасників митного процесу до аспектів роботи даних митниць може бути підставою для розроблення рекомендацій щодо оцінки та сприяння покращення роботи регіональних митниць Закарпаття. Кількісними показниками є проведення 30 глибинних інтерв’ю, 20 з суб’єктами зовнішньо економічної діяльності: експортерами/імпортерами, 10 з іншими зацікавленими сторонами області.

Круглий стіл, який залучить більше 30 учасників, організаційнийний лист-повідомлення реалізації проєкту ГО «КАРПАТСЬКІ ОБРІЇ» до Закарпатської митниці ДФС, спільна співпраця з пошуку респондентів. Друк 50 ліфлетів з основними тезами, висловленими під час проведених обговорень круглого столу, що будуть розповсюджені серед цільової аудиторію проєкту; підсумковий аналітичний звіт, який можуть використовувати органи державної влади України, регіональні органи влади, місцевого самоврядування в своїй роботі. Якісні показники виражені через підвищену увагу до оцінки окремих аспектів роботи одного з територіальних органів Держмитслужби в Закарпатській області.

Якісні довгострокові показники проєкту відобразяться на покращенні розвитку транскордонного співробітництва прикордонних територій України та сусідніх держав Європейського Союзу у сфері соціальної політики, економіки, освіти та культури (в умовах безвізового режиму). Розробка напрямів оптимізації використання можливостей безвізового режиму та прикордонного розташування регіонів для покращення основних сфер життя населення (напрямів транскордонного співробітництва).

Довгострокові результати реалізації проєкту пов’язані з підвищенням рівня і потенціалу використання роботи митниці, що позитивно відобразиться на інвестиційній привабливості, підвищенні пасажиропотоку, розвитку різних форм туристичного бізнесу. Ініціювання діалогу з представниками всіх зацікавлених сторін (ГО та органами державної влади) може стати основою для майбутньої співпраці у функціонуванні державної митниці.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також