`Нафтогаз України` не відповідає за відсутність тепла у школах Ужгорода

4
0

причина затримки опалювального сезону - невиконання вимог правил безпеки газопостачання

НАК `Нафтогаз України` занепокоєна зволіканням місцевої влади Ужгорода у питанні забезпечення своєчасного початку опалювального сезону у місті. Зокрема, досі не розпочато опалювання частини загальноосвітніх шкіл міста, що викликало тимчасове призупинення навчального процесу. Основною причиною несвоєчасного початку опалювального сезону у деяких закладах освіти Ужгорода є невиконання вимог правил безпеки газопостачання, що призвело до неможливості здійснення пуско-налогоджувальних робіт на 6 котельнях. Про це ZAXID.NET повідомили в прес-центрі НАК `Нафтогаз України`.

Міська влада Ужгорода, ігноруючи необхідність своєчасної та повної підготовки котелень до опалювального сезону, розпочала їх передачу від КП `Уж-тепло` до оперативного управління Ужгородського управління освіти. Разом з тим, міська влада обласного центру та КП `Уж-тепло` не вжили необхідних заходів для своєчасного ремонту, проведення пуско-налогоджувальних робіт, що унеможливило своєчасний початок роботи котелень та забезпечення шкіл теплом.

За даних умов підприємство з газопостачання та газифікації ВАТ `Закарпатгаз` не вправі здійснити пуск газу на проведення пуско-налогоджувальних робіт котелень без погодження на їх проведення з боку територіального управління інспекції Держгірпромнагляду.

НАК `Нафтогаз України` звертається до голови Закарпатської обласної державної адміністрації О.Гаваші та міського голови Ужгорода С. Ратушняка із закликом сприяти виконанню органами міської влади всіх необхідних умов для пуску газу, в т.ч. негайному погашенню заборгованості за спожитий газ та отримання дозволу на пуск котелень від інспекції Держгірпромнагляду.

Довiдка ZAXID.NET

Відповідно до вимог Указу Президента України від 3.10.2008 р., рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26.09. 2008 р., постанов Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. №1729 та від 12.03.2008 р. №163 імпортований природний газ реалізується в Україні НАК `Нафтогаз України` та ДК `Газ України` лише за умови проведення теплопостачальниками стовідсоткової оплати використаного природного газу, а також надання ними передплати або банківської гарантії щодо повної та вчасної оплати природного газу та послуг з його транспортування та постачання протягом опалювального сезону 2008-2009 років.

Згідно з вимогами Закону України `Про теплопостачання`, відповідальність за забезпечення теплом населених пунктів покладена на місцеві органи влади.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також