Нема заборгованості - нема проблем

3
0

`Закарпатгаз` вказав владі, що тепла немає через її власні недопрацювання

Прес-служба ВАТ `Закарпатгаз` 7 листопада поширила повідомлення, основний зміст якого зводиться до тези: нема заборгованості - нема проблем. Але борги таки є, - зазначає прес-служба. Якщо рівень оплати за спожитий у 2008 році природний газ на 1 листопада населенням і бюджетними установами становить відповідно 91,6% та 97,6%, то підприємства теплоенергетики сплатили лише 49,8% від необхідної суми. `І тому, коли влада оцінює роботу ВАТ `Закарпатгаз`, по - чесному було б розмежувати показники, за які відповідає газове господарство і ті, де вона сама недопрацювала. Важелі впливу на підприємства теплоенергетики знаходяться у її руках`, - сказано в повідомлення ВАТ `Закарпатгазу`. Про це інформує кореспондент ZAXID.NET.

8 жовтня під час сесії депутати Закарпатської обласної ради визнали роботу ВАТ `Закарпатгаз` незадовільною. Основна претензія - нерозумне використання коштів.

Зокрема, перший заступник голови ОДА Іван Балога повідомив, що замість того, аби розрахуватися із боргами, `Закарпатгаз` придбав обладнання на 149 млн грн. Водночас борги `Закарпатгазу` перед ДК `Газ України` сягають 60 млн грн. Через їх невиплату може постраждати населення, яке у частці споживачів становить 80,5% і за газ розрахувалось.

Раніше голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші звинуватив ВАТ `Закарпатгаз` та ДК `Газ України` у маніпуляціях з коштами споживачів. `Парадокс в тому, що населення з ВАТ `Закарпатгаз` розрахувалось за 9 місяців цього року на 122,7%. Але в ДК `Газ України` розрахунок області вже чомусь опинився на рівні 97,6% (по Україні - 91,2%). Куди ж поділися кошти? Це можна пояснити хіба бездіяльністю або корпоративними інтересами керівництва ВАТ `Закарпатгаз` і ДК `Газ України``, - сказав Олег Гаваші.

На 1 вересня 2008 року заборгованість споживачів області перед ВАТ `Закарпатгаз`, із врахуванням розрахунків попередніх періодів, становила 5,1 млн грн, зокрема найбільший споживач - населення заборгувало 4,4 млн грн.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також