Основна інформація про циліндри до замків

83
0

Замок – це механізм, котрий налічує багато різних елементів. Кожний виконує свою функцію.

Основним елементом замка є циліндр або серцевина. Серцевина до замка має працювати справно довгі роки, адже вона забезпечує безпеку помешкання або іншого приміщення, котре прикривають дані двері. Тому важливо робити правильний вибір.

Загальний опис серцевини замка

Даний елемент є найголовнішим у всьому механізмі. Саме в ньому розташовані секретні штифти (їх ще називають пінами), котрі відповідають за замикання. Складається циліндр з таких елементів:

  • Основа, вона ж – корпус серцевини. У ній усі інші механізми зберігаються.
  • Кодувальна частина. Вона формує секретність. Для цього використовуються елементи, котрі називають штифтами.
  • Кулачок. Даний елемент приводить механізм у дію.
  • Ключ. Він має певні вирізи, котрі відповідають штифтам.

Процес відкриття відбувається так: людина вставляє потрібний ключ до серцевини, штифти займають відповідну позицію, користувач повертає ключ. Далі кулачок відчиняє замок. Якщо буде вставлено не той ключ, то штифти приймуть неправильне положення, і провернути кулачок буде неможливо. Від штифтів залежить рівень секретності та рівень захисту замка. Чим вище рівень захисту, тим менше ризиків злому та незаконного проникнення сторонніх осіб у приміщення. Різноманітні положення пінів допомагають забезпечити кращий захист.

Є два варіанти захисту від злому: простий та комбінований. У простому варіанті рівень секретності є стандартний. Ключ по формі використовується плаский, вирізи стандартні. Ці вирізи бувають на одній або двох сторонах ключа. Жодних інших елементів захисту немає. Призначення замків із простими серцевинами – використовуватися не на вхідних дверях, а на тих дверях, котрі не потребують серйозного захисту.

Комбінований. У даному випадку штифти знаходяться у кількох площинах та в кілька рядів. Це підвищує рівень захисту дуже серйозно. Деякі ключі мають нестандартний зовнішній вигляд та форму. Сам циліндр має також додаткові елементи захисту: лунки. Ще бувають певні піни, що рухаються, нарізка може розташовуватися в кілька рядів. Корпус також більш захищений. Він посилений, це забезпечує зменшення ризиків фізичного злому. Встановлюються іноді спеціальні стержні. Вони дуже міцні, і якщо зловмисник намагатиметься просвердлити замок, то свердло об ці стержні зламається. Також, коли користувач купує циліндр з підвищеним рівнем захисту, то йому рекомендують також купити броньовану пластину. Ц еще один елемент, котрий зменшить майже до нуля ризики злому механізму запирання. Комбінований варіант – це варіант, котрий підійде для вхідних дверей, адже серцевину такого типу зламати значно важче, ніж просту.

Переваги якісних серцевин до замків

Серцевини для замків мають серйозні переваги, якщо їх обирати правильно. Якщо обрати серцевину правильно, то переваги будуть такі:

  • Рівень захисту. У якісних циліндрів він високий рівень захищеності від злому. Зламати їх майже неможливо, або спроби зламу створюватимуть сильний шум, і на цей шум вийдуть сусіди.
  • Самі ключі захищені від підробки. Важко зробити їхню копію у звичайних майстернях, копію таких ключів можна замовити лише у дилера.
  • Заміна серцевини можлива без демонтажу замка з двері та без пошкодження самої двері.
  • Ключ зручний, його форма – також, але ця форма захищена.
  • Якісні циліндри бувають обох типів: як прості, так і комбіновані. Але важливо прості замки не використовувати на вхідних дверях.

Правильно підібрана серцевина замка – це запорука безпеки квартири або іншого приміщення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також