Підсумки соціально-економічного розвитку Мукачівщини

3
0

обговорили 27 травня за участю представника обласної влади

     У середу, 27 травня, відбулася колегія Мукачівської райдержадміністрації, у роботі якої взяв участь заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Володимир Гоблик. На засіданні колегії розглядалися питання про підсумки соціально-економічного розвитку району та підсумки виконання зведеного бюджету Мукачівщини за перший квартал 2009  року.

У своєму виступі начальник управління економіки райдержадміністрації Ігор Яворський наголосив, що негативні наслідки світової фінансово-економічної кризи вплинули й  на ряд показників району. Зокрема, зменшилися виробничі потужності на основних бюджетоутворюючих підприємствах, що відбилося  на кількості робочих місць та заробітній платі працівників. З огляду на це районною владою були негайно ж розроблені  конкретні антикризові заходи щодо стабілізації ситуації в районі по всіх галузях. І це дало свій результат. Навіть в таких умовах, район зумів потрапити у трійку лідерів загально рейтингової оцінки міст і районів Закарпаття за підсумками першого кварталу 2009 року.

Соціально-економічний розвиток району напряму залежить від виконання бюджету. Тому наступне питання, яке заслуховувалося на колегії стосувалося стану надходжень та видатків зведеного бюджету Мукачівщини. В доповіді в.о. начальник фінансового управління Мукачівської райдержадміністрації  Інна Бисага зазначила, що рівень виконання до планових показників за три місця поточного року склав 117,9 відсотків. Таким чином до зведеного бюджету району вдалося додатково залучити 849,9 тис.грн. Однак, не дивлячись на те, що за підсумками першого кварталу, район спрацював добре, є й певні проблеми. Вона зауважила, що цьогорічні дотації з державного бюджету надходять невчасно, а тому доводиться вручну керувати бюджетами на місцях, щоб забезпечити основні виплати - заробітну плати працівникам бюджетної сфери та оплату енергоносіїв закладів бюджетної сфери.

Голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар, підсумовуючи колегію, закликав сільських та селищних голів звертати більшу увагу на роботу з підприємцями та керівниками підприємств. Зокрема, на виконкомах щомісячно заслуховувати питання про стан справ на підприємствах та вивчати ситуацію з виплатою заробітної плати. Також, на думку, голови райдержадміністрації слід посилити роботу щодо наповнення  бюджету та раціонального витрачання бюджетних коштів. Сьогодні на рахунках бюджетів розвитку сільських та селищних рад є 3 млн. 114 тис.грн., які можна спрямувати на потреби громад та покращення інфраструктури сіл та селищ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також