Посол Угорщини в Україні: "Автономії в складі держави - це існуючі практики в Європі

6
17

В інтерв'ю «Главкому» посол Угорщини Іштван Ійдярто, сам родом із закарпатського міста Берегово, запевнив, що в Угорщини не може бути територіальних претензій до України.

"Закарпатські угорці вимагають створити свій національний анклав на Закарпатті. Новина такого змісту кілька тижнів тому отримала великий резонанс в Україні. Автором заяви став заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто. Чиновник в інтерв'ю угорськомовній газеті Закарпаття Kiszo повідомив, що місцева угорська громада звернулася до центральної влади України з проханням сформувати в рамках децентралізації об'єднану територіальну громаду з центром у Берегові так, щоб туди увійшли населені пункти переважно з населенням угорського походження. Подібні вимоги не поодинокі", - пише "Главком".

Про те, що закарпатські угорці прохатимуть Київ створити "угорський" район з центром у Берегові писав і Mukachevo.net.

На захист етнічної громади угорців в Закарпатті регулярно виступає офіційний Будапешт, дії якого, на думку України, часто межують із втручанням у внутрішні справи.

Позицію угорської меншини та угорського уряду в Україні часто порівнюють з діями Росії. Мовляв, агресія РФ почалася саме з теми «обмеження прав російськомовних». Це намагалися активно доводити всілякі національно-культурні організації, особливо підтримувані Росією в Криму. Наслідки такої діяльності відомі тепер всьому світу.

Нагадаємо, нещодавно було опубліковано офіційний протест МЗС України проти просування ідеї щодо можливої угорської автономії на Закарпатті.

- Закарпаття - має бути автономією в Україні?, - запитав журналіст "Главкому".

- Та яка автономія? На Закарпатті 1,2 млн українців, угорців - 150 тис. Які передумови є до сепаратизму, автономії? Чи у Києві думають, що більшість українців зовсім «не наші», вони прословацькі, проугорські? Закарпаття - завжди була цікава територія, але ніколи там конфліктів між українцями та іншими націями не було. Після Першої світової війни наші території відійшли Чехословаччині, Трансільванія відійшла Румунії.

Виходить, Угорщина зробила помилку, не знищивши нацменшини свого часу, щоб не дати потім привід анексувати свої території? Але хіба це правильна логіка? Ні. Це логіка війни, логіка конфлікту, якій не повинно бути місце. Ми прекрасно розуміємо, що з Росією Україні дуже складно, досягнення миру - це довгостроковий процес. І дотримання прав меншин, і автономії в складі держави - це існуючі практики в Європі, які враховують національний фактор, людей, які проживають в тому чи іншому регіоні, - відповів Іштван Ійдярто.

Коментарі

М
мукачівець

Судячи по всьому "Доктор" працює проктологом.

Д
Доктор

Іван, твоя мати не Фаріон случайно? Гівном тя кормила замість молока навірно

І
Іван

22:49 - прекрасний взірець інтелектуального "розвитку" русунів.

ДН
до нижньої марги

іван-болван!соупаденіє?не думаву))))

І
Іван

Найперша ознака пудкацапського русуна-сепаратюги - в його висерах завжди має бути присутнє слово "перевал" або його похідні.

Д
Доктор

до Каратель закарпуцьких під*р*сів. - тебе видно отпід-р-сили нормально що так тут пишеш як обкурений шизофренік, син шлюхи циганської із за перевалу)

1
1

Коли держави нормальні, ніяких автономій не потрібно. Коли держави хворі, регіони починають показувати зуби.

КЗ
Каратель закарпуцьких під*р*сів.

Микульцю дурнуватий ,вас дриштократів піцькарпуцьких не було ніколи 52млн і навіть 1млн ,а лиш купка завшивлених вівцепасів ,які через свій курячий мозочок навіть не змогли в нормальній школі вчитися. Ваших тупоголових предків - дриштократів ні мадяри ні чехи до нормальної школи не брали ,совєти спробували але теж нічого з цього не вийшло. Створили для вас дриштократів балачку (йоу ,боу ,бем ,лем ,хосен,мосен),щоб ви могли до овець говорити. Так ,що не тобі ,тупоголовий ти вівцепас говорити про Україну і українців ,мекай до свеї вівци.

КЗ
Каратель закарпуцьких під*р*сів.

Розділити Мадярію між Україною ,Румунією ,Словаччиною ,Австрією і зробити там автономії для мадярів ,циганів і пуцькарпуцких дриштократів .Всі будуть задоволені : мадяри отримають любу їм автономію ,а сусіди позбудуться мадярського смороду.

М
Микола

Так вступ в Нас все би вирішив, лише нажаль туди нас не візьмуть ще років 50.... А через років 50 буде ще Україна якщо нас з 52млн. Залишилось в кращому випадку 27.? З такою динамікою "вимирання" нації я ще не зустрічався в історії. Це явний геноцид який проводить російська спецслужба.

1
1

В Європі це нормально, але ж для угорців ми не Європа, правильно? Ставайте лобістами вступу України до ЄС та НАТО, тоді Україна хоче чи не хоче, але як член ЄС буде змушена забезпечувати права нацменшин, Хорватію після вступу до ЄС змусили ставити сербські таблички в знаковому для хорвато-сербської війни Вуковарі, бо там є сербська меншина.

ДП
до петренка

правильно ,треба створить,,,або етнічні украінці Угорщини відмовляються та і від такої неньки теж...читав ??? просліди...

Д1
до 111

дорогий мій, ви уже того вашого свого же Йуха смокчете 29 років ,будете і далі і здохнете в своєму же Внігі, неошколована марга ти....так і вам би краще було,ну просто ви порядка не уважаєте

ДП
До правда

Неборе ко тя упустив із Чікоша? Поляки йому винні, сначала на себе побзерай, що они ти приходять мусор у потік мичуть , ліс рубають і так дальше

П
Правда

Люди добрі, автономію треба давати не Донбасу, Закарпаттю чи Одесі. Автономію треба дати ненормальним галіцаям та при потребі суміжним з Галіцайщиною областям, які вже встигли підхопити зараження головного мозгу націоналістичними ідеями. А ще краще - виключити Галіцайський край зі складу України і тоді наша держава не мала б тих проблем, які маємо з 2004 року. Призвання України - бути нейтральною Швейцарією в східній Європі.

1
111

Йух їм , а не автономію!!!

П
Петро

Треба створити автономію в угорщині етнічних українців раз такі практики існують !

Читайте також