Працював 30 років: у словацькому Міхаловце остаточно закривається завод Yazaki

13885
9

Завод Yazaki, виробник кабельних джгутів для автомобілів, у Міхаловце остаточно закривається після тридцяти років діяльності. Компанія вже повідомила про масові звільнення в управління праці.

До середини наступного року всі 207 співробітників поступово покинуть ворота заводу назавжди. Перша партія буде звільнена вже в червні.

В офіційній заяві Yazaki Europe оголосила, що прийняла «важке рішення» поступово припинити діяльність заводу в Міхаловце «після ретельного розгляду поточної ситуації в автомобільній промисловості».

Звільненню підлягають 207 працівників. Завод продовжуватиме виробництво до червня наступного року, а кількість працівників буде скорочуватися поступово у кілька хвиль.

Компанія Yazaki Wiring Technologies Slovakia у 2007 році побудувала свій новий завод у Міхаловце.

Загалом компанія інвестувала 1,7 мільярда словацьких крон у будівництво заводу та технологічне обладнання, виробництво в нових приміщеннях розпочалося в середині 2008 року. Тут працювало до 3200 працівників. Більшість нинішніх співробітників пропрацювали в компанії більше двадцяти років.

Близько 24 відсотків є членами профспілки. Ті, хто пропрацював на заводі від двох до п'яти років, отримають чотиримісячну вихідну допомогу, десять років - шість місяців вихідної допомоги. А ті, хто пропрацював на фабриці понад двадцять років, отримає десять місяців вихідної допомоги. Це результат діяльності профспілки, яка досягла цього під час перемовин з керівництвом компанії.

Оператор виробництва заробляв у середньому 900 євро на місяць. Саме виробництво передислокують до Румунії.

В Україні є тільки один завод корпорації Yazaki ("Ядзакі") біля міста Ужгород. Компанія є одним із найбільших роботодавців Закарпаття. Наразі тут працює близько 1 400 працівників

Коментарі

М
Марго

Для Росії поставки супутників виготовлятимуть, так, як в Ужгороді

М
Миколі

До цього там теж був завод, але у іншому місці. Все просто)

М
Микола

Більшість нинішніх співробітників пропрацювали в компанії більше двадцяти років 2024-2007=17 років!!!!

Х
Хрінь

На чехах тоже не спокійно

Читайте також