Представлено результати операції "Новорічна ялинка"

5
0

З метою забезпечення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок шпилькових насаджень в передноворічний період на території Закарпатської області Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області з 8 грудня 2009 року було розпочато проведення щорічної операції "Новорічна ялинка".

До здійснення заходів по попередженню порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок залучались громадські інспектори з охорони довкілля, представники лісової охорони та органів внутрішніх справ.

Крім того, серед населення краю Інспекцією проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу через ЗМІ щодо проведення в області щорічної операції “Новорічна ялинка”, відповідальності за незаконну рубку шпилькових насаджень, їх продаж та придбання; першим заступником головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області прийнято участь у прямому ефірі програми “Добрий вечір, Закарпаття!” на обласному телеканалі “Тиса” щодо захисту й необхідності збереження шпилькових насаджень.  Також державними інспекторами  спільно із знімальними групами телеканалів “5 канал”, “21 канал”, “Тиса” проведено рейдові перевірки в м. Ужгороді  в рамках операції “Новорічна ялинка”.

Впродовж операції, що тривала з 8 по 31 січня 2009 року, особливо було посилено контроль на держкордоні за вивозом новорічних ялинок за межі України.

 Як повідомили у Державній екологічній інспекції в Закарпатській області,  в ході операції державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища проведено перевірки 13 лісогосподарських підприємств області на предмет додержання норм та лімітів при заготівлі новорічних ялинок, натурні перевірки місць заготівлі та здійснено контроль за організацією роботи з охорони шпилькових насаджень в межах природно-заповідного фонду Закарпаття. Було виявлено незаконну рубку шпилькових насаджень на загальну суму заподіяної шкоди 0,9 тис. грн. Матеріали перевірки Інспекцією направлено в правоохоронні органи.

Спільно з представниками органів внутрішніх справ проведено 11 рейдових перевірок щодо законності реалізації ялинок в місцях їх продажу та на пунктах транспортування. Разом з працівниками ГУМВС м. Мукачево вилучено 120 ялинок.

За результатами проведення операції "Новорічна ялинка" до адміністративної відповідальності притягнуто 14 осіб на загальну суму штрафів 1,292 тис. грн.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також