Про пожежну безпеку на виборчих дільницях

7
0

Оперативно-рятувальна служба Закарпаття продовжила перевірки виборчих дільниці на предмет їх відповідності правилам пожежної безпеки

Наприкінці березня 2006 року громадяни держави будуть приймати участь у виборах до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування. У зв’язку з цим, оперативно-рятувальна служба Закарпаття продовжила перевірки виборчих дільниці на предмет їх відповідності правилам пожежної безпеки. Останні в переважній більшості будуть розміщуватися на об’єктах соціально-культурного призначення (будинки культури, школи та інші громадські будівлі), які входять до категорії об’єктів з масовим перебуванням людей. Враховуючи це, у пожежників до них особливе ставлення, адже йдеться про безпеку громадян.

Тому сьогодні вогнеборці працюють на випередження подій. У січні-лютому працівники державного пожежного нагляду ГУ МНС України в Закарпатській області почали комплексні перевірки пожежної безпеки виборчих дільниць. Такий крок з боку пожежників був обумовлений часом, адже якщо про пожежну безпеку подбати завчасно, то в період виборів буде все гаразд, а керівники виборчих комісій зможуть привести у нормальний протипожежний стан об’єкти, або ж у випадку неможливого усунення недоліків зможуть перенести виборчу дільницю у більш безпечне в пожежному розумінні слова місце.

Не зайвим буде ще раз нагадати вимоги пожежної безпеки на виборчих дільницях, які включають у себе вжиття комплексу заходів, необхідних до виконання.

По-перше, виборчі дільниці мають бути забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, в яких двері повинні відкриватися у напрямку виходу людей з приміщення. У разі наявності людей у приміщенні, двері евакуаційних виходів повинні замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються. Під час проведення виборів забороняється знімати пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, а також фіксувати самозакривні двері у відчиненому положенні.

На шляхах евакуації ні в якому разі не можна складувати ніякі предмети, а килимові доріжки необхідно надійно прикріпити до підлоги.

Відповідної уваги до себе потребує й освітлення приміщень. На більшості дільниць окреме освітлення кабін для голосувань здійснюватися не буде. А там, де буде таке освітлення, необхідно дотримуватися вимог правил влаштування електрообладнання. Ні в якому разі не можна підвішувати світильники на струмоведучі проводи та експлуатувати їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).

Опалювальні системи й прилади повинні бути у справному стані й відповідати вимогам правил пожежної безпеки. Особливу увагу слід звернути (стосується це в більшій мірі сільських населених пунктів) на справність пічного опалення й димарів.

Дуже велике значення для протипожежного захисту виборчих дільниць має їхнє забезпечення у повному обсязі первинними засобами пожежегасіння, наявності й справності джерел зовнішнього водопостачання. До речі первинні засоби пожежегасіння ні в якому разі не можна використовувати не за призначенням.

І на закінчення, усі особи, які беруть участь у проведенні виборчої кампанії, члени виборчих комісій – повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки і вміти користуватися первинними засобами пожежегасіння. Уміння правильно ними користуватися у випадку виникнення пожежі дасть змогу ліквідувати її на початковій стадії горіння.

У свою чергу головним управлінням МНС України в Закарпатській області під час проведення виборів буде встановлено чергування осіб з числа його працівників, які разом з членами виборчих комісій відповідатимуть за протипожежний стан виборчих дільниць.

Центр пропаганди головного управління МНС України в Закарпатській області

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також