Приватним підприємцям дозволили господарювати

5
0

у лісах Закарпаття

Закарпатським підприємцям пропонують укладати угоди з лісгоспами та братися з виконання лісогосподарських робіт замість самих лісівників. Такий досвід ще з 1995 року впроваджує Ужгородський лісгосп та ще кілька лісгоспів в Україні. Про це сьогодні йшлося на спільному семінарі лісівників-управлінців та підприємців у Хусті. Про це 30 жовтня повідомив власкор ЗІКу.

Керівництво обласного управління лісового господарства вказує на досвід європейських держав, де до лісозаготівлі, рубок лісу чи будівництва доріг залучаються приватні підприємства, а лісівники тільки контролюють процес. При цьому лісгоспи економлять на штатних працівниках та не витрачають кошти на утримання дорогої техніки.

Проте самі чиновники наголошують, що в області мало підприємств, готових виконати подібні роботи. Не підготовлена як слід і нормативна база. Із запровадженням такої системи співпраці не згоден директор підприємства «Фактор-Тойз» Василь Устич, він переконаний, що допуск «приватників» до лісу спричинить хаос у лісовому господарстві і кращим виходом було б створення потужних лісозаготівельних державних структур.

Валерій Мурга, начальник обласного управління лісового господарства запевняє, що хаосу в лісі не буде, оскільки лісники знають кожне дерево.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також