Раніше Закарпатська обласна інфекційна лікарня нагадувала концтабір

10
0

а тепер на неї мають рівнятися усі

«Я пригадую оцей напівдвоповерховий дерев’яний корпус у середині обласної клінічної лікарні, де бігали мами, діти; через вікно, як у концтаборі передавали харчі; де нічого не було. Все змішувалося як під час якоїсь війни, де разом лежали хворі і з кишковою інфекцією, і з гепатитом, — усе було змішано і збито в одну купу. Сьогодні ми відсікли одне від другого і від третього», — поділився сьогодні спогадами під час відкриття реконструйованого корпусу обласної інфекційної лікарні голова постійної комісії Закарпатської обласної ради з питань охорони здоров’я Василь Русин. Про це 25 вересня повідомив власкор ЗІКу.

На відкритті оновленої інфекційної лікарні також побував і губернатор області Олег Гаваші. Він наголосив, що «як мінімум у такому стані мають бути усі лікарні в області». На реконструкцію закладу необхідно 12 мільйонів, з них 9 уже профінансовано з державного бюджету, а ще 3 мільйони, зі слів губернатора, область гарантовано виділить у наступному році.

 

Як пояснив кореспонденту ЗІКу доцент, завідувач корпусом інфекційних хвороб обласної інфекційної лікарні Сергій Туряниця, наразі у відділені знаходиться 62 пацієнти. А розраховане воно на 100 осіб, у тому числі – 40 дитячих. 58% хворих лікарні – ужгородці. Хоча, за словами медика, не бракує тут й нелегалів, у яких знаходять мікс інфекційних захворювань – по дві, а то й по три. Це, до прикладу розповів пан Турянпиця, черевний тиф, малярія тощо.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також