Сергій Токарєв: 5 книг для налагодження бізнес-процесів

24
0

Досягти подібної самоорганізації можна по-різному, але бізнесмен наголошує на необхідності прочитання кількох книжок. Саме вони допомогли йому покращити власне життя та бізнес.

ІТ-бізнесмен і партнер інвестиційної групи Roosh Сергій Токарєв впевнений, що постійне вивчення нового – це ключ до успіху. Справа не лише у бізнесі та освіті, а й у дослідженні навколишнього та внутрішнього світів. Проте як знаходити час на пізнання нового та залишатися ефективним одночасно? Для цього варто навчитися правильно організовувати всі процеси.

«Я досліджую різноманітні джерела організації та продуктивності життя, займаюся інтервальним голодуванням, яке допомагає виконувати за три дні ту роботу, що зазвичай розтягується на кілька тижнів, а також стрибаю з парашутом. Мені подобається медитаційна практика Віма Гофа, занурення у батискафі та практика віпасана», – говорить Сергій Токарєв.

Девід Аллен: «Як упорядкувати справи. Мистецтво продуктивності без стресу»

Коуч і консультант з менеджменту Девід Аллен став відомим завдяки тому, що винайшов Getting Things Done – ефективний спосіб управління часом. Саме йому належать слова: «Якщо справу можна зробити за дві хвилини – зробіть це негайно»

Аллен наполягає саме на правильній організації процесів, оскільки це допомагає менше втомлюватися. У книзі описано те, як краще визначити та спланувати пріоритетні завдання. Сергій Токарєв вважає, що GTD допоможе кожному, хто прагне знизити відчуття перевантаження та покращити навички організації часу. 

Марк Левінсон: «The Box: How the Shipping Container Made the World Smaller and the World Economy Bigger»

Ця книга описує події 1956 року, коли відбулося перше перевезення контейнерів на нафтовому танкері між двома портами. Саме з цього моменту почався справжній бум на морську доставку найрізноманітніших товарів. Торгувати стало не лише легше, а й швидше, дешевше та вигідніше. 

The Box Марка Левінсона увійшла до переліку найкращих книг на тему бізнесу у 2013 році. Саме Білл Гейтс запропонував додати її до списку Financial Times.

Джон Кехо: «Quantum Warrior: The Future of the Mind»

«Сила розуму величезна. Вона може як відштовхувати, так і приваблювати обставини та події у вашому житті», – пише Джон Кехо. 

На думку Сергія Токарєва, «Квантовий воїн» демонструє те, як духовні та наукові знання здатні співпрацювати для покращення та трансформації особистого життя. Відомий коуч поєднує релігію та науку, а також пояснює принципи керування підсвідомістю. 

Джон Кехо відомий тим, що досліджує можливості розуму. Його книга «Mind Power Into the 21st Century» стала дуже популярною в усьому світі. Задля її написання, Кехо у 1975 році провів три роки у лісах Британської Колумбії на самоті та споглядав за внутрішньою роботою мозку. 

Ерік Ріс: «The Lean Startup. How Constant Innovation Creates Radically Successful Business»

«Якщо ви не відчуваєте сорому через першу версію вашого продукту, це означає, що ви випустили його запізно», – запевняє у своїй книзі Ріс. На думку Сергія Токарєва, така концепція здатна підкреслити необхідність створення мінімально життєздатної продукції, оперативного зворотного зв’язку від клієнтів та повторного проєктування. 

СЕО General Electric Джеффрі Іммельт наполягає, аби всі менеджери читали «Ощадливий стартап», оскільки у ній Ріс пояснює, що таке стартап і чому головним завданням підприємця є саме пошук шляху до сталого бізнесу навіть у невідомості. 

«В Roosh також користуються таким підходом. Це допомагає швидше адаптуватися до будь-яких змін, ефективніше розпоряджатися ресурсами та зменшити ризики», – додає Сергій Токарєв

Пітер Тіль та Блейк Мастерс: «Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future»

У цій книзі автори досліджували, як саме створюються бізнеси, націлені на новий продукт, говорить ІТ-бізнесмен. Тіль та Мастерс наголошують на необхідності навчитися ставити правильні питання. Це допомагає знаходити цінність там, де ніхто ніколи б не шукав. 

«Zero to One мотивувала мене створювати нові рішення. Вона продемонструвала, наскільки важливим є креатив під час подолання бізнес-челенджів», – запевняє Сергій Токарєв.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також