Що таке гідроцилідр та якими вони бувають

34
0

Сучасна спеціальна техніка на промислових, сільськогосподарських, комунальних підприємствах відрізняється великою енергомісткістю при порівняно малих габаритних розмірів.

Оптимальним вибором у такій технологічній схемі є використання гідравлічного приводу на основі гідроциліндра.

Гідроциліндр – що це таке?

Гідравлічний циліндр - це об'ємний двигун, який трансформує енергію стиснення гідравлічного масла або іншої робочої рідини в механічну енергію. Рухлива частина гідроциліндра здійснює прямолінійні зворотно-поступальні рухи щодо корпусу. Конструкція гідравлічного циліндра відрізняється простотою, надійністю, потужністю та компактністю, що дозволяє встановлювати його на різні типи техніки та промислового обладнання.

Конструкційно гідравлічний циліндр складається з циліндричного корпусу, в якому знаходиться поршень, штока та кришки. Для запобігання витоку масла всі з'єднання циліндра герметизуються за допомогою ущільнювальних кілець з еластичного полімерного матеріалу. Всі елементи гідроциліндра зазнають у процесі роботи значних механічних навантажень, тому виготовляються з міцних марок конструкційної сталі. Для штока та поршня сталь хромується та проходить додаткову термічну обробку. Зовнішня поверхня корпусу захищається від дії корозії порошковою фарбою.

З'єднання гідроциліндрів до корпусу та рухомих вузлів спецтехніки та обладнання може здійснюватися за допомогою лап, фланців, вушок, цапф з різьбленням на штоку, заставних напівкілець, сферичних елементів або зварювання. Гідравлічні циліндри входять до стандартної комплектації самоскидів, колісних та гусеничних кранів, бульдозерів, навантажувачів різних типів та тракторної техніки.

Основні види гідроциліндрів

Гідравлічні циліндри поділяються на чотири основні види:

  1. односторонні – гідравлічне масло поршневої порожнини здійснює висування штока лише одному напрямі, а повернення у початкове положення відбувається під дією пружини;
  2. двосторонні - тиск гідравлічного масла створює зусилля на штоку циліндра як і прямому, і у протилежному напрямі;
  3. телескопічні – мають телескопічну конструкцію штока. Телескопічні гідроциліндри можуть бути як односторонніми, так і двосторонніми;
  4. Диференціальні - рух штока під час виконання робочих операцій здійснюється за диференціальною схемою.  

На правах реклами

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також