Сільські медичні заклади

5
0

поповнилися новим обладнанням

Останнього дня зими у селі Великі Лази, що на Ужгородщині, голова облдержадміністрації Олег Гаваші та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Турянчик вручили комплекти обладнання для фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Медичне обладнання кожного з пакетів складається з 26 найменувань — від кардіографів до мікроскопів та ультразвукових інгаляторів. Це дозволить медикам надавати більш якісну і кваліфіковану допомогу мешканцям сіл.

За словами Михайла Турянчика, наразі в області працює 295 фельдшерсько-акушерських пунктів і 223 амбулаторій сімейної медицини. За останні два роки повністю було оновлено обладнання в половині амбулаторій та майже третині фельдшерських пунктів. Планується, протягом цього і наступного років обладнання сільських медичних закладів повністю замінити на сучасне. Також начальник управління охорони здоров’я порушив питання забезпечення транспортом сільських лікувальних закладів – потрібно придбати щонайменше 129 автомобілів. Голова облдержадміністрації Олег Гаваші зауважив, що на найближчій сесії заплановано виділити 700 тисяч гривень із обласного бюджету на закупівлю спеціального транспорту. До речі, у порівнянні з минулими роками фінансування медицини області збільшилося. Адже кошти виділяються як з державного, так і з обласного бюджетів.

Повідомили ЗІА "Простір" з управління інформації та зв’язків із громадськістю ОДА

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також