Смітники завалили ялинками

10
3

Деревця, які ми ще не так давно шукали на ринках, нині почали прикрашати найближчі смітники. Куди вони дінуться, «Замок» з’ясовував у комунальників.

Виявляється, ялинки і після Нового року влітають у копієчку – міським службам,  аби їх вивезти, треба виділити й окрему машину, й окремих робітників. Хоча, згідно зі стандартами, майданчики для побутового сміття аж ніяк не призначені для складування там дерев.

Однак, розповів начальник Ужгородського КШЕПу Іван Довбак, працівники комунального підприємства з розумінням ставляться до того, що людям дерева нема куди подіти, окрім як залишити біля контейнерів. Тому вони лише закликають охайно їх складати, щоб потім було зручно вантажити на машину. Таку ж думку висловили і комунальники інших міст Закарпаття.

З ужгородських смітників ялинки повезуть на пилораму, де перероблять на тирсу, з якої виготовляють брикети для опалення. У більшості інших міст краю вони опиняться на місцевих полігонах непотребу. Однак і звідти їх охочі потім заберуть на дрова.

Як бачимо, у реальному житті все відбувається так, як у давній казці відомого данського письменника Ганса Крістіана-Андерсена, котрий описав радість ялинки від того, що її зрубали і прикрасили іграшками, й сум, коли вона зрозуміла, що після новорічних свят потрібна лише для підтримки багаття. Можливо, колись більшість людей прикрашатимуть вдома спеціально вирощені ялинки або ж братимуть їх у горщику на прокат. Ну а справжніми зеленими красунями, котрі нам подарувала природа, милуватимемося у лісі, а не на міських смітниках.

Коментарі

Ї
ЇЇ

Гарно було б )))

Д
Дмитро

Оце правильно пане Ігоре, і всіх таке закликаю робити... навіть хто живе у багатоповерхівках, саджайте ялинки всім підїздом, і разом зустрічайте свята)

І
Ігор

Я років 9-10 тому посадив ялинку біля свого будинку і нічого не треба після свят викидати. У всякому разі для приватних будинків це вихід

Читайте також