У Мукачеві більше не буде центрального опалення

25
8

Позачерговою сесією Мукачівської ради прийнято рішення про ліквідацію ММКП «Мукачівтепло».

Про це порталу "Мукачево.net"повідомив міський голова Золтан Ленд’єл.

«Минулого тижня позачергова сесія прийняла рішення про ліквідацію ММКП «Мукачівтепло» – розпочато процедуру банкрутства. З наступного опалювального року абоненти, які ще користуються центральним опаленням, будуть змушені переходити на індивідуальне опалення. Досвід показав, що воно вигідніше. На цей день у Мукачеві залишилося 3600 абонентів. Ми перейшли ту критичну межу, коли це вже економічно невигідно, і це одна з основних причин. Тобто, якщо брати цілий будинок, де залишилося кілька квартир, які опалює великий котел – це не логічно».

Другою причиною, за словами мера, є понад 17-мільйонний борг: «Відповідно тепломережа боргує за газ, за електроенергію, за воду, зарплати».

І третя причина – 29 грудня судом закриті всі рахунки через виконавчу службу, а це унеможливило ведення будь-якої господарської діяльності. «Подавали апеляцію. 28 січня апеляційний суд розглянув і залишив у силі рішення суду першої інстанції, тобто у підприємства заблоковані рахунки», – повідомив міський голова порталу «Мукачево.net».

За словами Золтана Ленд’єла, мукачівці, які досі користуються центральним опаленням до закінчення сезону не відключатимуться від нього, але вже з наступного – всім доведеться перейти на індивідуальне опалення.

Коментарі

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

НАЗРІВАЄ ВИВІД , ЩО - Є ЗМОВА КЕРІВНИЦТВА ТЕПЛОМЕРЕЖІ , ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ ТА МЕРІІ .

П
Пітьо

Тут БУДУТЬ великі технічні ПРОБЛЕМИ. В багатоповерхівках НЕМА димоходів, так що ПОГОЛОВНО перевести ВСІХ на індивідуальне газове опалення НЕМОЖЛИВО, тим більше, що підводні газові труби НЕ РОЗРАХОВАНІ на великий об"ем споживання. Електромережа теж НЕ ВИТРИМАЄ значного підвищення навантаження, бо електропровока не розрахована на те, щоб у кожній квартирі ДОДАТКОВО підключили ще мінімум 4 кіловатний котел (та і 3-х фазної проводки в квартирах НЕМА ).

СД
Староста Дмитро

Что значит воруют? у меня электрические обогреватели, это конечно не панацея, тепло не так, как с газовой автономкой, но... на 50% меньше себестоимость, нежели платить в "Мукачівтепло". Если бы и не расформировали, то на оставшихся 3600 "абонентов" бы распределили все расходы по эксплуатации ТЭЦ. И платили бы они не 350-500 грн, а как минимум вдвое больше за то же самое качество услуг.

KO
Katz Otto

Давно розроблені такі котли, які мощ ставити в подвалі або на поді. Один-два котли на цілий будинок. Потужності доста на девятиетажку. Є різні варіанти.Звичайно, за рахунок жильців.

ЧС
ЧИСТИЛЬЩИК СЕРГЕЮ

НАВЕРНОЕ ВАШИ ЗНАКОМЫЕ ВОРУЮТ ЭЛЕКТРОЄНЕРГИЮ

S
Sergey

Нет денег? А чем тогда платили за отопление? По 500грн в месяц. Если нет денег на газовое отопление можно купить масляный электрический обогреватель за 400грн. И вообще, почему считаете что вам кто то должен? У меня знакомые лет 8 назад отрезались от центрального отопления и пользуются только электрическими обогревателями и довольны. Кто хочет, тот ищет возможность. Кто ждет что ему само все свалится сверху тот ищет оправдания. Все что я сказал касается, в основном дееспособных молодых и не очень. Старикам с малыми пенсиями будет, конечно, тяжело. Но думаю и здесь можно найти выходы. Я считаю что все сделано верно. Теплосеть крайне нерентабельное предприятие. Огромные потери тепла, старое изношенное оборудование.

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

ХАЙ СКАЖЕ ЛЕНДЄЛ ЩО РОБИТИ ТИМ , ХТО НЕ МАЄ ГРОШЕЙ НА ІНДИВІДУАЛЬНЕ ОПАЛЕННЯ

У
Ужгород

А нас Погорелов тянет в прошлое, пытаясь восстановить централизированное отопление.

Читайте також