У світі золото подешевшало на 3%

10
1

Золото і срібло різко подешевшало на міжнародних фондових ринках. Незадовго до цього фінансист Джордж Сорос розпродав усі свої запаси цих дорогоцінних металів.

На світових фондових ринках ціна срібла, яка била рекорди останні кілька місяців, різко впала на 12%, потягнувши за собою золото, яке подешевшало на 3%.

Різке зниження вартості дорогоцінних металів стало причиною ажіотажу на світових ринках: інвестори почали швидко позбавлятися від активів у золоті та сріблі.

Нагадаємо, що декілька днів тому відомий фінансист Джордж Сорос продав увесь свій запас золота і срібла. Експерти побачили в цьому кроці великого фінансиста знак того, що світовий попит на золото і срібло в найближчі тижні слабшатиме

Фонд Сороса скуповував золото і срібло в цілях захисту капіталу в умовах загрози дефляції в американській і світовій економіці. Проте зараз фінансист прогнозує посилення темпів росту інфляції, повідомляють ділові кола.

Після грандіозного падіння цін у четвер вартість дорогоцінних металів почала повільно підвищуватися у п'ятницю, 6 травня.

Ціни на срібло досягли максимального рівня більш ніж за 31 рік 25 квітня 2011 року. Тоді його котирування піднялися до позначки 49,820 дол. за унцію. Зараз срібло на COMEX продовжує дешевшати і торгується значно нижче рівня 40 дол. за унцію.

У свою чергу золото встановило історичний ціновий рекорд 21 квітня. Тоді вперше за всю історію торгів на фондових ринках ціна золота перевищила 1500 дол. за унцію. Таке стрімке подорожчання зумовлене послабленням курсу долара.

Коментарі

простая коррекция после большого роста + доллар подорожал относительно евро

Читайте також