Українець разом із спільниками за одну ніч ошукав словака на 151 000 євро

5430
2

Чоловік із району словацького міста Галанта втратив близько 151 000 євро зі свого банківського рахунку за одну ніч. Групі зловмисників вдалося зламати його банківський додаток і поступово перевести кошти з його рахунку на сім інших. Потім вони зняли всю суму з кількох банкоматів за допомогою віртуальної картки.

Поліція негайно взялася за справу та розпочала розшук зловмисинків. Завдяки записам камер з банкоматів їх встановили, одного з чоловіків затримали, інші його спільники перебувають у бігах.

«Випадок стався минулого року, а у квітні 2024 року поліція завершила розслідування справи щодо 35-річного українця. Поліція продовжує розшукувати його спільників», – повідомила Златіка Анталова, речниця регіональної поліції.

На інші наші запитання вона повідомила, що наразі неможливо надати більш детальну інформацію.

Затриманий українець вже кілька місяців перебуває під вартою в очікуванні вироку суду. Щодо відшкодування завданої шкоди, то це вирішуватиме суд. Але сумнівно, що пограбований чоловік колись знову побачить свої гроші, адже викрадена сума дуже велика.

Наразі у Словаччині зростає кількість випадків зловживання конфіденційними даними для зняття грошей з рахунків банкоматів шахрайськими методами, про що регулярно повідомляє поліція. Наприкінці квітня юнак зі району міста Сніна також втратив значну суму грошей.

Невідомий зловмисник шахрайським шляхом отримав його дані для входу в інтернет-банкінг і за короткий час ошукав юнака на 3900 євро. Поліція Гуменного відкрила кримінальне провадження за фактом несанкціонованого виготовлення та використання платіжних засобів, а також шахрайства.

Подібні випадки фіксують і в Чехії. Там нещодавно поліції вдалося розкрити чесько-українську банду "фальшивих банкірів", яких підозрюють у скоєнні сотень шахрайств та викраденні десятків мільйонів чеських крон. Всього було затримано близько 40 осіб, частина з них опинилася під вартою.

Група видавала себе за співробітників Національного банку Чехії. Вони телефонували людям і казали, що їхній рахунок зламали і щоб врятувати свої заощадження, вони повинні перевести їх на так званий "рахунок порятунку". Щоб підвищити свій авторитет, вони використовували справжні імена співробітників банку, номери телефонів банку та поліції Чехії. Це так званий «спуфінг». У них навіть був фальшивий колл-центр, який знаходився в Одесі, Україна.

Гроші з рахунків потерпілих переважно перераховувалися на рахунки громадян України, які проживали в Чехії, а ті, у свою чергу, знімали їх у банкоматах і передавали зловмисникам. Усім затриманим загрожує десять років позбавлення волі.

Коментарі

N
Nik

То мало 10 років. Таких людей треба ізолювати від суспільства, а краще повісити на площі,щоб інші боялися. Тоді буде порядок.

UV
underground voice

Привіт! модератор, ви змінили інтерфейс сайту, чи як? щось мені то не любиться.... може мій ноут імив вірус???

Читайте також