Услід за школами в Ужгороді закрились і дитсадочки

3
0

через холоднечу

Від сьогодні, 19 листопада, в Ужгороді не працюють дитячі садочки. Їх закрили лікарі міської СЕС через холоднечу в приміщеннях. 17 листопада на вимушені канікули пішли школярі. Ще раніше - з 12 листопада - непередбачені вакації почалися в студентів Ужгородського національного університету, - інформує кореспондент ZAXID.NET.



Як повідомила ZAXID.NET завідувач дошкільним закладом `Ластовічка` Віра Жменяк, відповідно до постанови СЕС м. Ужгорода від 18 листопада, садки не працюватимуть з 19 листопада. Їх роботу може бути поновлено за умови подачі тепла. Нормами передбачено, що у приміщеннях, де перебувають діти, має бути не менше 21 градуса тепла. Разом з тим, учора, зокрема в садочку `Ластовічка`, температура в групах і роздягальнях була від +15 до + 17,8 градусів.



Канікули не стосуються працівників дошкільних закладів. Вони виходитимуть на роботу щодня. `У працівників садочку є багато роботи й окрім догляду за дітками, - розповіла В. Жменяк. - Зокрема, вихователі матимуть можливість попрацювати над самоосвітою, підготувати нові цікаві заняття`.



Раніше начальник управління освіти Ужгородської міської ради Володимир Огар повідомляв ZAXID.NET, що зараз розглядається питання обігріву шкіл і садочків за допомогою електроприладів. Він також зазначив, що за кілька тижнів планується запустити в експлуатацію 6 котелень.



Проблеми з відкриттям опалювального сезону в Ужгороді виникли через борги у майже 9 млн грн. Місто не отримало лімітів газу.



Ще раніше керівники навчальних закладів Ужгорода, а також представники управління освіти написали відкрите звернення до батьків з проханням оплатити заборгованість перед теплопостачальниками, аби їхні діти не були заручниками ситуації.



Ужгород - єдине місто в області, в якому освітні заклади не отримують тепла. Обігріваються лише 6 із 30 дитсадків міста - ті, де встановлено автономне опалення.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також