Ужгород «назбирав» аванс на тепло

10
0

загалом борг становить близько 9 млн. грн.

1,5 млн грн авансу повинен сплатити Ужгородський міськвиконком ДК «Газ України», щоб отримати газ для опалення житлового сектору. Ці гроші місто вже «назбирало», заявив на прес-конефренції заступник міського голови Ужгорода Володимир Бобков. Про це сьогодні, 26 листопада, повідомив власкор ЗІКу.

Решту боргу, який загалом становить близько 9 млн грн, – буде реструктуризовано. Але це, за словами Володимира Бобкова, не звільняє ужгородців-боржників від сплати за спожитий газ. «На сьогодні на центральному опаленні залишається 30% населення міста, і 80% з них мають проблеми з оплатою, – каже заступник мера. – Оскільки у нас система «колгоспна», ми не можемо відключити окремі квартири, тільки всіх».

На сьогодні, за словами Бобкова, усі бюджетні організації (крім міської лікарні) та ще сотня житлових будівель отримали тепло. Постачання тепла до міської лікарні врегульовується.

Міська влада також залишила тарифи на тепло на рівні минулорічних. «Хоча були пропозиції підняти вартість за опалення до 8 грн за 1 кв.м (на сьогодні вартість для населення становить 5,91 грн за 1 кв.м).



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також