Ужгород залишитьсь без тепла

5
1

бо мерія ніяк не може вирішити проблеми з боргами

На Закарпатті досі жодне підприємство комунальної теплоенергетики не уклало угоди на постачання природного газу в новому опалювальному сезоні. Причина одна – борги за спожитий газ. Серед найбільших боржників – Ужгород, Мукачево та «Закарпаттеплокомуненерго». Про це сьогодні, 18 жовтня, повідомила Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Як і минулого року, найскладніша ситуація в Ужгороді. Ужгород, в якому тепло мешканцям подають дві структури – «Ужтепло» і «Енергетичні системи м. Ужгород», – боргують відповідно 6,9 мільйона та 296,5 тисячі гривень. У Мукачеві борг близько 1,9 млн грн на «Закарпаттеплокомуненерго» – близько мільйона гривень.

Якщо в Мукачеві для зменшення боргу сесією вже виділено 700 тисяч гривень з міського бюджету на цей місяць і стільки ж – на наступний, то в Ужгороді досі питання не вирішено. Мерія тільки планує черговий раз взяти кредит на 2 млн гривень під заставу майна. Аби зменшити борг «Закарпаттеплокомуненерго», яке постачає тепло в райцентрах, мерії міст Берегова, Хуста, Іршави, Перечина, Сваляви, селищні ради Воловця і Вишкова та Іршавська і Хустська райдержадміністрації виділяють кошти з бюджетів. Крім того, 300 тисяч буде виділено із обласного бюджету.

Прес служба Закарпатської ОДА поінформувала, що губернатор області Олег Гаваші наказав як тільки підприємства отримають ліміти, розпломбувати котельні цих структур і негайно подати газ. Тож мукачівці і мешканці інших райцентрів області найближчим часом тепло отримають.

Вирішити ж проблеми мешканців Ужгорода з теплом може тільки міська влада. Обласна ж робиться все можливе, аби проблема була вирішена.

Коментарі

С
Соня

Рата поклав на ужгородців великий болт!Оберемо його знову,щоб він поклав на нас щось інше.

Читайте також