В лікарнях Ужгорода встановлять "скриньки довіри"

14
2

У всіх лікувальних закладах Ужгорода – центральній міській лікарні, пологовому будинку, поліклініках, в обласній лікарні, кардіодиспансері, онкодиспансері тощо – буде встановлено «скриньки довіри» для пацієнтів. Окрім цього, повідомлення про помилки у закладах охорони здоров’я приймаються у режимі он-лайн на сайті захисту прав пацієнтів.

Також буде проводитися інформування громади міста та представників профільних установ про отримані відгуки пацієнтів.

Ф. Петканич зауважив, що працює над цим у тому числі через особисту трагедію, яка трапилася через помилку лікарів. «Наша мета – покращення рівня медичного обслуговування в Ужгороді», – наголосив він.

Мікропроект під назвою «Моніторинг якості надаваних медичних послуг в м. Ужгород» триває згідно з програмою «Малими кроками – до розвитку самоорганізації громад», організованої у рамках конкурсу малих грантів КАПЛ «Вестед» за фінансової підтримки Фонду ім. Стефана Баторія. Проект реалізовується у тісній співпраці з управлінням охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

Роман Шніцер, начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, повідомив, що підтримує ініціативу громадського контролю: «Права і обов’язки лікаря та пацієнта чітко розподілені законодавцем. Водночас корпоративний дух у галузі охорони здоров’я чи не найсильніший, і, звичайно, покращувати загальну ситуацію тільки силами керівництва галузі майже неможливо. Інколи, коли ви бачите якийсь предмет постійно, то перестаєте його помічати, натомість людина зі сторони може помітити, що не так, і дати об’єктивну оцінку та корисні поради для покращення роботи. Тому я пішов назустріч такій ініціативі».

Коментарі

Н
небайдужа

В хірургічному відділенні працює лікар ПАКАНИЧ Юрій Андрійович. БЕРЕЖІТЬСЯ ЦІЄЇ ЛЮДИНИ ! Призначає найдорожчі препарати, особливо антибіотики, а медсестри ходять по палатам і збирають йому від хворих етикетки або пусті флакони, які він міняє в медичних представників на гроші !!!Для того, щоб отримати якісь 50 гр. від представника, він призначає хворому препарату на 800 гр!!! ПОЗОР !!!Невже адміністрація цього не бачить ???

П
патриот

Кожного другого " лікаря" треба сажати за грати. Всі вони взяточники і глупі, за гроші покінчали ВУЗИ.

Читайте також