В Ужгороді представлять масштабне дослідження лісового господарства Західної України

7
1

У понеділок, 20 грудня, о 12.00 відбудеться засідання Ужгородського прес-клубу «Проблеми лісового господарства у сприйнятті населення лісових районів України». Консультанти Світового банку (програма ENPI-FLEG) презентують результати масового опитування мешканців Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Журналісти дізнаються, як люди оцінюють стан лісу у своїй місцевості; обсяги рубки лісу та роль лісозаготівлі в місцевій економіці; використання деревини у домашньому господарстві місцевого населення; рівень корупції у сусідніх до них лісогосподарствах. А також що пропонують зробити для змін на краще у веденні лісового господарства, лісозаготівель і реалізації деревини самі мешканці. Йтиметься й про те, як населення ставиться до приватизації лісів тощо.
Учасникам прес-клубу презентують також видання

«Правозастосування в лісовому секторі України: стан, проблеми, перспективи. Дослідження, які проводилося у рамках програми «Удосконалення систем правозастосування та управління в лісовому секторі країн східного напряму Європейської політики добросусідства та Росії» (ENPI-FLEG). Частина перша», у якій зібрано низку розширених анонсів юридичних, соціологічних та інших досліджень, проведених консультантами Світового банку в рамках програми ENPI-FLEG в Україні. А також – повну версію результатів презентованого соціологічного дослідження.

* * *

Прес-конференція відбудеться у приміщенні Ужгородського прес-клубу за адресою: 
м. Ужгород, вул. Собранецька, 3.
Початок о 12.00
Запрошуються представники усіх ЗМІ.

Коментарі

Л
лісівник

вирубка лісу як головного так і проміжного користування ведеться в межах розрахункової лісосіки і навіть менше.щоб був порядок в лісовому господарстві необхідно.1.у лісгоспах -лісовій охороні виділити бюджетні кошти на зарплату та ведення лісового господарсва.шоб лісники не заготовляли ліс шоб виконати план і получити зарплату.2.лісосіки головного користування виставляти на аукціон на пні.попенну плату встановити таку шоб було з чого вести лісове господарство.3.заборонити лісгоспам займатись лісозаготовками.тому що сам робить відвод лісосік і сам заготовляє і реалізує лісопродукцію.4.в першу чергу забезпечувати лісом місцевих підприємців.

Читайте також