В Ужгороді - справжня війна за тепло

7
2

Ужгородська міська влада конфліктує з газопостачальниками

Через 7-мільйонний борг газовики не дають лімітів блакитного палива теплопостачальним компаніям міста. І навіть встановили пломби на газових кранах.

А от котельні на заборону не зреагували - газ використовують, як і раніше. Газовики назвали дії комунальників злочином і звернулися до прокуратури.

У мерії кажуть - в п’ятницю вранці пломби з газових кранів на котельнях загадково зникли. Тому й запустили ті, що подають тепло бюджетним установам.

Сергій Ратушняк, міський голова Ужгорода: «Я зробив обхід і ніяких пломб не побачив. Де не було пломб, ми запалили котельні, і ми в садки, в школи, лікарні дали тепло. Ми не боргуєм, і нам не мають право закривати».

Запуск котелень міськвлада вважає героїчним вчинком. Газовики думають інакше. Кажуть - теплопостачальні компанії Ужгорода порушують окрім правил безпеки ще й закон.

Іван Купар, заступник голови правління ВАТ «Закарпатгаз»: «Зараз це є крадіжка газу, який в облік, його неможливо зараз взяти. Ми не можемо його врахувати ні в населення, ні в бюджетну установу, ні, знову ж таки, в підприємство теплоенерегетики. Тому що, знову ж таки, нема цього договору».

У «Закарпатгазі» кажуть - вони не постачальники блакитного палива. Мерія мала укласти договори на ліміт газу для теплокомунпідприємств із ДК «ГАЗ-Україна».

Та ужгородські чиновники не хочуть працювати за запропонованою у Києві схемою давальницької сировини.

Тим часом самовільний відбір газу загрожує зниженням тиску. Тому автономні котли у майже половини мешканців міста можуть і не працювати.

 

Коментарі

F
fair

На Закарпатье происходит полный идиотизм, как можно до сих пор тянуть с залючением договоров и без конца валить вину друг на друга за это. Если население должно за газ, пусть опублкиуют поименные списки, повесят на каждом подъезде, думаю, это долдно подейтсовать, те, кто оплатил будут "влиять" на соседей, которые не оплатили:-)... возможно...в любом случае, учитывая холод, мы должны знать наших "героев", благодаря которым мы мерзнем, в лицо. хотя, если честно, мне вообще не верится, что населени

F
fair

И еще, если бюджетные никому за газ не должны, почему закрыли детские садики????? почему дети находились в садиках с +7 в спальне? По-моему наше госудраство хочет устроить народу ледниковый период...Как омерзительно, что в нашей стране всем настолько все пофиг.

Читайте також