В Ужгороді запускають котельні

4
1

які мали бути запущені ще торік

У четвер у місті відкрили ще одну котельню, яка забезпечуватиме теплом хімічний факультет, Інститут фізики і хімії твердого тіла, а також ректорат УжНУ. Монтаж котельні українського виробництва з німецько-французькою системою керування провели за два з половиною місяці, поінформував директор КП «Енергетичні системи м. Ужгорода» Володиитр Товтик.



Ця теплова установка маючи потужність 700 кВт, вона даватиме подвійну-потрійну економію газу і при цьому спроможна нагрівати за добу 1500 кубометрів води. У цьому перевага локальних котелень, які в експлуатації вигідніші, ніж системи автономного опалення. На жаль, держава не займається цим, а університет власних коштів не має. Необхідну для придбання та монтажу котельні суму, а це 528 тис. гривень, зуміли відшукати з міського бюджету, а невдовзі УжНУ отримає ще дві котельні.


Як запевнив перший заступник міського голови Володимир Бобков, до настання зимових холодів у місті мають запрацювати десять нових котелень, а роботу дванадцяти котелень для закладів освіти координуватиме КП «Енергетичні системи м. Ужгорода», яке, хочеться сподіватися, буде рентабельним і забуде про борги.


Коментарі

П
Петро

Да сколько там той зимы!

Читайте також