В УжНУ розпочався симпозіум, присвячений імперіям та націям

4
0

7 жовтня на базі Ужгородського національного університету розпочав роботу міжнародний науковий симпозіум «ІМПЕРІЇ, НАЦІЇ І НАЦІОНАЛЬНІ ДЕРЖАВИ ЯК ІСТОРІОГРАФІЧНІ ОБРАЗИ».

 

Відкрив симпозіум декан історичного факультету УжНУ, доцент Володимир Фенич. Він відзначив, що для УжНУ велика честь, що до нього завітали знані та авторитетні науковці з України, Росії, Білорусі, Молдови, Угорщини та Словаччини.
 
Серед іншого, історики підніматимуть теми: «Визначення імперії як проблема сучасних імперіологічних студій», «Імперія Рюриковичів як історіографічний образ», «“Теодорів дарунок”: імперські, національні та регіональні історичні дискурси у полоні однієї сумнівної грамоти», «Імперський простір: русофіли і західнорусисти в конструюванні західних околиць Російської імперії», «Концепція австро-славізму в інтерпретації Франтішека Палацького», «Національні проблеми дуалістичної Угорщини в історіографічній оцінці», «Роль доктрини „чехословакізму” в утворенні та занепаді Першої Чехословацької республіки», «Образ репресій як інструмент деконструкції радянської історичної свідомості», «Сучасні міфи оглобліяни» тощо.
 
В рамках симпозіуму також відбудеться презентація монографії С.В. Віднянського та А.Ю. Мартинова «Об’єднана Європа: від мрії до реальності».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також