ВАТ `Закарпатгаз` почав узаконювати

14
0

самовільно встановлені прилади індивідуального опалення

ВАТ `Закарпатгаз` розпочав легалізацію самовільно встановлених приладів індивідуального опалення. Першим ужгородцям, які звернулися з такими заявами, узаконення приладів коштуватиме близько 300 грн. Про це сьогодні, 24 червня, повідомили у прес-службі ВАТ `Закарпатгаз`.



Заяви на узаконення котлів надійшли до підприємства після його заяви про відключення від газопостачання 10 багатоповерхівок у випадку невиконання вимог щодо легалізації самовільно встановлених газових обігрівальних приладів.



У будинку словацької забудови (вул. Можайського, 30) газовики під час планового огляду виявили 57 квартир, у яких самовільно встановлено індивідуальне опалення. `Гідравлічний розрахунок, виконаний нами, показав, що існуючі газові мережі будинків словацької забудови спроможні подати необхідну кількість газу до додаткового встановлених газових приладів. 27 абонентів вже звернулися у виробничо-технічний відділ ВАТ `Закарпатгаз` із заявами на видачу технічних умов і виготовлення проектної документації. У цьому випадку за узаконення індивідуального опалення споживачу необхідно витратити приблизно 300 грн. Майже у кожній квартирі необхідно усувати недоліки, допущені при виконанні монтажних робіт. Це ще раз підтверджує правильність наших дій`, – прокоментував головний інженер Ужгородського управління ВАТ `Закарпатгаз` Михайло Карбованець.



За словами Михайла Карбованця, для встановлення індивідуального опалення у багатоповерхівках власники помешкань багатоквартирних будинків повинні звернутися до газовиків із колективною заявою для виконання гідравлічних розрахунків на газопостачання цілого будинку. Відтак, залежно від результатів проведених розрахунків, видаються відповідні технічні умови і виконуються проектні та монтажні роботи.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також