Відтепер мукачівці самі обирають сімейного лікаря. Триває пілотний проект

9
7

Терапевта, педіатра чи сімейного лікаря можна підписати у будь-якому медичному закладі, а його послуги оплатить держава.

Така система у тестовому режимі віднедавна запрацювала і в Мукачеві, а вже з 1 квітня приписна кампанія сімейних лікарів запрацює повноцінно. 

Про це Mukachevo.net підтвердили в Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста, наголошуючи, що Мукачево - перше місто в області, яке запустило проект у тестовому режимі на рівні з іншими великими населеними пунктами України. 

Закарпатці відтепер можуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу не прив’язуючись до місця прописки чи проживання, адже самостійне обрання свого сімейного лікаря стартувало у рамках медичної реформи. 

Міністерство охорони здоров'я України підготувало топ-5 порад, як підписати сімейного лікаря:

1. Визначіться з лікарем, який надаватиме вам потрібну медичну допомогу. Це може бути будь-який лікар, якого ви давно знаєте. 

2. Підпишіть з лікарем спеціальну декларацію. Документ підписується безстроково. Все що вам потрібно - це паспорт та ідентифікаційний номер. Зразки декларації тут

3. Уважно перевірте дані перед підписанням та реєстрацією декларації у системі. Декларація з’явиться в системі після подвійної авторизації: лікар попросить назвати код, який надійде вам СМС-повідомленням. 

4. Звертайтесь саме до вашого сімейнего лікаря при першій необхідності. Експерти радять підписати саме тих лікарів, які живуть поруч, щоб скоротити час на дорогу. 

5. Не пропонуйте лікарю хабарів. Починаючи з 2018 року, сімейний лікар почне отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, який уклав з ним договір - 370 грн за одного пацієнта. 

На платформі еHealth можна прочитати покрокову інструкцію для сімейних лікарів та пацієнтів

Коментарі

ДН
До Наді

Було таке що коли проблема нагальна, або людина не може ходити чи в інших передбачених ситуаціях, терапевт має приходити до хворого додому.

A
AlxUa

в Мукачево примерно 87 тыс. в год выходит 29 580 000 грн, в месяц 2 465 000. Если 100 семейных врачей то средняя 25 тыс. грн, а если 50 врачей то 50 тыс. А если врач наберет себе больше пациентов? Это стимул быть лучшим семейным врачом чем другие

ДА
до ага

Звістно, кідь держава на пряму бере і витрачає 370 грн, то нич, а кідь дати їх страховику, скільки він дасть (у випадку хвороби) на ці 370 гр? 20 кусков евро? Ось і вся рехформа. Будуть деребанити наші податки по інакшій схемі.

НП
Не пропонуйте лікарю хабарів

А ще не корміть його після 18:00

K
Ka

нафіг йому 370 на рік коли за раз стільки має

Н
Надя

Як розуміти вашу пораду, що вибирайте того лікаря, який живе близько ?! Хіба ми додому до нього будемо на прийом ходити або все ж таки в кабінет ?!

А
ага

За 370 грн на рік він ся наобслуговує!

Читайте також