Вилоцька громада до 27 січня 2024 року повинна визначитися з новою назвою села Пушкіно

26
28

До переліку поки що не увійшли населені пункти, які розташовані на тимчасово окупованій території України.

Український інститут національної пам?яті підготував перелік назв населених пунктів, які містять символіку російської імперської політики відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

У списку є єдиний населений пункт із Закарпатської області. Це лише Пушкіно із Вилоцької ТГ. Раніше Mukachevo.net розповідало, що село було перейменоване на честь Олександра Пушкіна ще у 1937 році, хоча останній ніколи не був ні на Закарпатті, ні взагалі в Україні.

Раніше, Нацкомісії зі стандартів державної мови, оприлюднила на офіційному сайті назви сіл, селищ і міст України, яких рекомендують перейменувати є село Пушкіно Вилоцької громади.

Упродовж наступних шести місяців, до 27 січня 2024 року, місцева влада повинна подати до Верховної Ради України свої пропозиції назв для тих населених пунктів, які підпадають під перейменування відповідно до закону.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Н
но

не мош синонімізірувати сідоро-гецка з русинством! Категорично не мош! Бо кіть Янукович українець, то треба і про українців писати? Ясно, ош то єден із українців, в не май файний варіант. Тому руснаків треба позирпти через призму відношення до свої країни - України. Любить, поважає, платить податки, захищає - значить файний руснак. Кіть ся слухать х-ла, орбанка ци щи якогось обормота на шкоду державі - за мацкальським корабльом го.

Д2
до 22:34

Ушлепане, всі пам'ятають твої минулі висери про "заперевальних", "галіцаїв", "прийшляків", "т(д)уристів", і "генетично хвору націю" під десятком різних кликух (РУСИН, До нижнього допису, Зауважливий, Факт і істина, Мадяриско і т.д). А ще пам'ятають, як ти тут в коментах впрягався за рашиста Ромаріо. Тому ти вшива дирява сепарня і такий самий ворог України, як і кацапи, і будеш сидіти разом з Гецком і Сидором біля параші, або полетиш примотаний до "нептуна" у відомому напрямку.

УІ
У інтернеті

Ніхто у цивілізованому світі (Америка, Європа) не визнає ніяких русинів у жодній країні. Одиничні психічно хворі носяться з тим русвинством, як дурень з писаною торбою. Гецько двацятку заробив, ховаєтсья зараз десь у росі від справедливої кари. Навіть зара псіхора замовчав.

М
Мирвам

Притворяються чайниками, так як би не знали, шо Пушкіньово не має ніякого відношення до Пушкіна- СЕ Є НАСТОЯЩА ВОЄННА ПУШКА.

О
Олі

А Виноградово на Севлюш, обов'язково

ІТ
і там русини

Рава-Руська Львівська область

Т
Теплый

Є

Ы
Ыстык

Русинів нема.

Р
Русин

Але то не є фейк, як Русинів визнали за національну меншину в Словакії, Польші, Канаді.

СЗ
Студеный Звур

"Карпаторусини" - фейк від дирявих сепарастів Гецко, Сидора, Гегальчія і Сікори . А дурло 14:58 скоро відправиться на творчий вечір Петровція.

Д
декомунізатор

А чого вибірковий підхід до перейменувань населених пунктів? Наприклад, Виноградів до 1946 року називався Севлюш. І ніхто питання по назві даній комуністами цьому місту не ставить.

Д
Думка

Оскільки в угорців є прізвище Пушкаш , то можливо перейменувати село ПушкінЕ в ПУШКАШ ! І місцеві угомоняться , і в КиЙові попустить ...!

Д1
До 10:28

Дурнику , а чи відомо тобі , що слова рОсійська і рУська - не одне й теж ?! Уяви собі , що Австрія в Австралія , Швеція і Швейцарія , Ахметов і Ахматова .... - це різеі країни , мови і люди ! Щодо слів з "рУськ...." , то це є місцеві історичні назви , що походять від корінного населення КРАЮ - РУСИНІВ (слово "українець" з'явилося через декілька століть і спільного з "русинами" не мало і немає). Тому і назви збережені від місцевого корінного населення ! Ти , мабуть , не звідси , туристе ???

ДН
До нижніх писак Олександр(ів)

До першої світової війни, на території теперішнього Закарпаття, "чехи" ще не були присутні. Лише з 1919 року Автономна Республіка ПОДКАРПАТСЬКА РУСЬ входила до складу ЧЕХОСЛОВАЧЧИНИ , разом з Богемією , Судетами , Моравією і Словаччиною . Це була - ПЕРША ЧЕХОСЛОВАЦЬКА РЕСПУБЛІКА ! Отже , "чехи" не перейменовували до першої світової війни нічого , оскільки не були присутні у нашому КРАЇ. І не "чехи" , а чехи і словаки , оскільки країна малу назву не Чехія , а ЧехоСловаччина !!! Скільки ще потрібно часу для щаперевальних дурбецал і декотрих напівграмотних місцевих аби запам'ятали : ЧЕХОСЛОВАЧЧИНА !!! Чехи і Словаки !!!

V
vvv

ГАРМАТНЕ.

А
Алллло

Берегово то комуняки так назвали. Декоммунізуйте нарешті, коли буде Берегсас?

В
Вікпедія

дякуючи Чехо словакам Уй вербовц: Нові Вербовці

3
321

пушкашференцово!))

I
Ivan

Пропоную селе Зеленське

Д
довгопепіс

лучше вже назвати Онікшуп,туй і стара назва і од москальського нич

C
Cупер...

PUSKINVAROS, то є: чікі-пікі

Х
Ха-ха-ха

Добре, що не мішають назви: Оросійово, Руська Долина, Руське Поле, Руські Комаривці, Руські Геєвці. Та назвати Пушкінварош, та може так буде, Ok.

МВ
Мир Вам

Є і буде - ПУШКІНОВО

МВ
Мир Вам

Мир Вам! Не Пушкіно і не Пушкіне, а ПУШКІНОВО

Н
Назвист

Літеру "Ш" приберіть з навзи та й досить.

*
*****

Пушкіно - пушкінці..Вам самим не соромно?..

ДО
До Олександра

Село називалося раніше Новий Вербовець. Перейменовано було ще до першої світової при чехах. Закарпаття завжди славилось своїм русофільством. Це спостерігається і сьогодні. Нині наша область являється оплотом РПЦ в Україні.

О
Олександр

А що на старих мапах немає назви того села Пушкіно? Подивіться в архівах міста Берегово. Не віриться що впершу світову і після при чехах село називали Пушкіно, тим паче при мадярах.

Читайте також