Закарпатським випускникам на замітку: Завершується реєстрація на Мультитест ЗНО-2022

9
0

Вівторок 19 квітня буде останнім днем формування реєстраційних карток для охочих скласти мультипредметний тест для вступу до вищого навчального закладу у 2022 році.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що в 2022 році вступ до вишів відбуватиметься за результатами здачі мультитесту, який об'єднає в собі кілька предметів: українська мова, математика, історія України.

Як зазначили в в УЦОЯО наголосили, що однієї реєстраційної картки цілком достатньо для потрапляння у базу даних про потенційних учасників мультипредметного тестування, тому тим учасникам ЗНО, хто зареєструвався раніше, не треба проходити процедуру реєстрації повторно.

Також в УЦОЯО пообіцяли найближчим часом повідомити, як дізнатися номер і PIN-код для входу на персональну Інформаційну сторінку з актуальною для майбутніх вступників інформацією.

Якщо вступник здобуває повну загальну середню освіту і не реєструвався на ЗНО йому потрібно:

  • створити реєстраційну картку (https://zno.testportal.com.ua/registration ). Якнайуважніше поставтеся до заповнення таких її полів: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа. Ці дані є важливими не лише для нас, а й для подання вами документів для вступу.
  • роздрукувати реєстраційну картку, заповнити від руки заяву про участь у тестуваннях.
  • оформлену реєстраційну картку та копію паспортного документа необхідно передати керівникові закладу освіти, де ви навчаєтеся.

Що таке мультитест?

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2022 році відбудеться у спрощеному форматі у вигляді міжпредметного мультитесту.

Для вступників розроблять національний мультипредметний тест з трьох предметів:

  • української мови,
  • математики,
  • історії України.

Завдань з української літератури не буде.

Загалом учасники ЗНО повинні виконати 60 завдань за 80 хвилин.

Випускники повинні будуть прийти до визначеного в районі місця проживання (або тимчасового перебування) центру тестування і скласти іспит. Враховуючи воєнний стан в країні і високу ймовірність повітряних тривог у різних регіонах, тестування не буде проводитися в один день і в один час.

Майбутні вступники матимуть на проходження тесту мінімум 10 днів (без урахуванням можливої додаткової сесії). Щоразу варіанти завдань будуть різними, аби забезпечити прозорість результатів.

Оцінка буде відповідати чинним програмам ЗНО і результат кожного зі складників тесту буде подаватися у тестових балах, а також за шкалою 100 – 200.

Чи можна використати сертифікат ЗНО минулих років?

Так. Якщо абітурієнт з тих чи інших причин має сертифікат ЗНО за 2019, 2020 або 2021 роки – ним можна скористатися цього року.

"Є випускники, які навчаються в коледжах, але вже склали ЗНО раніше. Статистично, таких громадян під 10%. Це велика кількість людей, і обмежувати їх ніхто не збирається. Якщо три роки не пройшло, такими сертифікатами можна скористатися", підкреслив Сергій Бабак.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також