Закарпатський режисер В’ячеслав Бігун збирає кінонагороди

13
1

Стрічка закарпатця "Многая літа. Стойко" вразив журі на кінофестивалях.

Фільм "Многая літа. Стойко" отримав дві кінонагороди на кінофестивалях. Одна із них найголовніша, а саме за «Найкращу режисуру» VII Міжнародного фестивалю історичного кіно «Поза часом».

З фільму глядач дізнається, як закарпатець зміг прожити більше 100 літ — практичні поради. Адже попри те, що близько 25% українців мають ген довголіття, середня тривалість життя чоловіка — 66 років. Є у фільмі й кадри відзначення столітнього ювілею, які зійшлися в часі з початком пандемії. Глядача зацікавить і погляд на ідентичність закарпатця, ментальність, їх діалектику на фоні зміни режимів у краї. Піднімаються такі раніше табуйовані теми, як служба закарпатців в угорській армії під час Другої світової війни, дволикість, стосунки із органами безпеки. Герой стрічки відверто оповідає про досвід виживання. Нарешті, зв'язок з природою — третя ключова тема, адже відомий вчений ботанік, присвятив життя пізнанню і захисту царини лісу, за що здобув шану.

Емоційний аспект фільму підсилює саунд-дизайн, виконання співу самим героєм і лемківська народні пісня «Чи чули с-те, милі браття, як боролось Закарпаття». З-поміж багатьох чудових виконань автор обрав виконання Софії Федини, котра люб’язно погодилася включити пісню до стрічки.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Р
РУСИН

Почав за здравіє , а закінчив ..... Україною за упокой. України тут не було НІКОЛИ . Досить стелитися під кон'юктуру . Українська держава почала свій відлік у 1918 році . Та й то не тут , а в центральній частині сьогодення. Вперше чую таку ахінею від старшої людини . Мав би вже нікого і нічого не боятися . Одною ногою в ямі , а ще хоче сподобатися всім .

Читайте також