Закон про освіту можуть переглянути після висновку Ради Європи, — Порошенко

8
17

Рекомендації Ради Європи щодо 7-ї статті "Про мову навчання" в законі про освіту можуть бути враховані у новому законі про середню освіту.

Про це заявив сьогодні Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з працівниками освіти.

— Я також хочу наголосити, що результати експертизи і дискусії, результати перемовин з нашими європейськими партнерами можуть бути враховані і в новій редакції закону про середню освіту, - сказав П.Порошенко.

Також намір України уточнити мовні положення в новій редакції закону про загальну середню освіту та відповідно скоригувати навчальні програми підтвердила й міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Про це вона повідомила після зустрічі з міністром національної освіти Румунії Лівіу Мар'ян Поп.

Я пояснила, що ця стаття буде уточнена для її введення в законі про загальну середню освіту, спеціальному законі, проект якого ми готуємо ... а також в освітніх стандартах і навчальних планах", - сказала вона.

За словами Гриневич, норми 7-ї статті Закону України "Про освіту" планують спрямувати на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанська комісія"). Висновку комісії Україна може очікувати через 1-2 місяці від дати початку експертизи.

Слід зазначити, що саме сьогодні в Україні набуває чинності закон "Про освіту", який викликав хвилю обурення насамперед з боку Угорщини та Румунії. Закон був опублікований у виданні Верховної Ради "Голос України" 27 вересня 2017 року. Згідно із документом він набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Деякі з статей набирають чинності з 1 січня 2018 року, а також частини п'ятої ст.61 та частини десятої ст. 78 цього закону, а також частини третьої ст.43 закону «Про загальну середню освіту» (у редакції цього закону) набирають чинності 1 січня 2019 року.

Коментарі

ДІ
До Історик

Для тебе Україна недодержава.А для нормальних людей держава із виликим будущим.Йидинствинна на зимній кулі,яка ся утказала ядерног арсенала тритього у світі.Диржава яка занимать першоє місто у світі по християнських релігіях,из ниймовірно добрим народом.Так,Україні ся не веде на правитилів,бо заразу кримльовску дуже тяжко знищити.Но мош,Приклад Балтійскі держави,які узяли дивіз Вацлава Гавела-ліпше п"ть років робити помилки і учитися на них,ги 50 років тирпіти саботаж.Ясно ош московія биз України скоро ся ростворить Азійов,хотя насправді ся верне там,де їв місто.Завто принимать усякі способи вирнути Україну із Європийського путя.

І
Історик

До 11.59...Шановний не зрівнюйте Францію,Англію,Німечинунавіть Мадярщину з Україною.Бо Україна недодержава країна 3 світу з рівнем ввп як у Судану аьо Того.Без образ але я рахую Україну тимчасовим державним утворенням яка живе за рахунок розпилу союзного майна,та кредитів мвф з заробітчанами.Так держави не існують

DZ
do Zoltan

Privet Ванюшка!

Z
Zoltan

Do "do rok"

Z
Zoltan

Do "do tok": ja mozhu ujavyty, shcho shotlandec ne znaje anglijsku, katalonec ispansku, korzikanec franzuzsku, olandec finsku..

П
попередньому

не дадуть, а в україні нико і не просить давати громадянство без знання мови. Люди які тут народилися автоматично отримують його. Це корінний народ... закони почитай а потім логіку включи

ОД
останнім двом

Можете хуть кілько квакати,биз знання мови держави проживанння,у франції,англії,німещині вам нидадуть ни атестат любої освіти,паспорт і так дале.Приспокійно мош у Нью-Йорку робити биз англійської.Но дістань ипну роботу биз язика.много із закарпатців мавуть родичів починавучи уд словачини,росії,анлії,сша,канади,австралії.Приспокійно говорять язиком де живуть.Заробічанин може досконало низнати.Держава має заохочовати свої нацменшини знати мову де живеш.

+до при-ду-рок

а я бов в Америці і відів разних люди з разних стран, котрі, обоже, не знали англицьку бесіду.А в Канаді нас не хотіли обслужити, бо ми не знали по француськи уповісти, шо нам треба. Голубе, не треба свистіти , кідь не знаешь

А
Андрій

Яким бовдуром потрібно бути щоб порівняти турка в германії, чи сирійця в Франції з угорцем на Закарпатті, який тут народився і його предки уже 1000 років тут жили задовго до того як виникла українська мова або сама назва україна. Угорця, який був відірваний від батьківщини спочатку Тріаноном а потім всіма любимим Сталіним. Угорця ,який разом з іншими нацменшинами мирно живуть на закарпатті...

ДР
До рок

Можеш субі уявити оби турок низнав у німищині німицьку,індійиць у англії англійську,сирійиць французьку у франції.Та лиш ся засмівуть,як живе тай ни знає.Такоє ся даже ни обсуждать,мусить знати.

Р
рок

Як усе. Коні запрягауть ззаду воза. Боло раз зазвідати Європу, а пак закони удумовати. Один комент дав оцінку таким діям: "у деяких представників фауни хвіст росте з дупи, а когось із голови.

Д
Дідо

Смолавці, нігда ся старших людий слухати не хочете, а ще й в політику лізете. Наперед вам упівім який буде результат розгляду Єврокомісією. Частина статті Закону що стосується навчання нацменшин не буде поширюватись на країни, що є членами Євросоюзу. Взують Росіян, Білорусів та Кримських татар. Побачите!

ДП
До Правда

Висновок венеціанської комісії буде один.Мову держави проживання повинні знати і нацменшини.

B
Boris

Kacapskie trolli realno debily, kak pri Tramp nah. Bgy-Bgy-Bgy!!!

П
Правда

От чому б не зробити один раз, розумно і правильно, а не поправляти сто раз і то з проблемами? Країна перемогла розум, і вже двадцять шість років так. Якщо держава взяла на себе зобовязання перед своїм народом, то треба вивчити його потреби, гуртом через референдум вирішити глобальні питання, які б всіх влаштували і йти вперед. Натомість в угоду декому приймаються тупі рішення і виникає подібна ситуація, яку вже без венеціанської комісії вирішити не можливо. І знову у очах усього світу обкекаємося. Який сором!!!!!!!

I
Ivan

Naciki nedovho radilu;)

Х
хрю-хрю

недолго музыка играла, недолго фраер танцевал...)))

Читайте також