Хватіло Нє Фантазії: «Ми граємо ролі, але більшою мірою ми граємо самих себе»

14
0

Не так давно в Мукачеві проходило шоу за участі команд КВН «Хватіло Нє Фантазії». Команда неабияк розважили публіку.

З того часу ми майже не бачили мукачівську команду, і на це були вагомі причини. Хлопці брали участь в іграх студентської ліги Асоціації КВН України.

В 3-х турах зійшлися 12 кращих команд. Перша гра відбулася у Івано-Франківську, де «ХНФ» посіла 3 місце. Друга гра – в м.Умань – 1 місце, третя гра – в м. Дніпродзержинськ, де «ХНФ» завоювала почесне 2-ге місце. Перше місце посіли «Коліжанки» (Львів), що й не дивно, адже вони – чемпіони Ліги Європи

2-ге місце у Дніпродзержинську дало змогу нашим хлопцям продовжити боротьбу за першість. Фінальна гра відбудеться вже у вересні.

Про амбіції команди Мукачево.net розповіли її лідери ЮрійЧорій та Василь Чигирик. До розмови також долучився і друг команди, співак Сергій Палаг.

– Якщо тверезо оцінити шанси, то на яке місце Ви розраховуєте?

– Звісно, як і всі команди, боротимемося за 1-ше місце, але про нижче 2-го навіт – мови нема.

– Кого вважаєте основними конкурентами?

– «Коліжанки» (Львів), вони чемпіони, а також команда «От фонаря» (Ужгород). Можливо ще «Ямайка» (Донецьк) – у них дуже добре організована підтримка, але це якщо вони гратимуть у себе. Але в КВНі всі друзі, ми граємо разом, і допомагаємо один одному.

– Суддівський склад залишиться без змін?

– Так, той самий, який ми приймали минулого року тут, в Мукачеві. Судді в основному орієнтують на текст, тому місцеві жарти тут не проходять. Все серйозно.

– Про що більше жартуєте?

– Самий звичайнісінький побут, життя сімей – те, що стосується усіх нас, воно більш доступне, соціальне.

– Команді виповнився вже не перший рік, як сильно змінився її склад за цей час, у порівнянні із початком?

– Залишилося п'ятеро. Зараз ми граємо спільно з командою «БУМ». Особливу подяку хочемо виразити Рудольфу Білаку, Толі Рябініну, Андрію Доніщуку, а також команді «Восьмикласники», особливо Толіку. Тепер ми сильніші, ніж раніше, ми поєднали своєрідний гумор одразу трьох команд, поєднали різні стилі.

– Багато команд використовують жарти на місцевих діалектах, як Ваша команда до цього ставиться?

– Це не є правильно. Вони таким чином звужують аудиторію. На місцевому рівні їх, звісно, підтримають, але на рівні ліги, коли ігри проходять в різних куточках країни – це суттєво звужує аудиторію. Ми граємо на Закарпатті, випробовуємо гумор, який повеземо в інші регіони України.

– Колишні учасники відвідують ігри, на яких Ви приймаєте участь?

– Звісно. Іноді ми самі їх запрошуємо, іноді вони самі приходять подивитися. КВН це стиль життя, це одразу видно по очах у людини, яка 5 років грала в команді, а потім з особистих причин змушена була піти. Увесь цей азарт залишається, тут кожен себе реалізовує таким, яким він є. Ми граємо ролі на сцені, але більшою мірою ми граємо самих себе.

– У кожній команді жарти розподіляються між учасниками, особисто Ви за яким принципом розподіляєте?

– Ми пишемо для кожного свій гумор. Є рольові актори. Основний автор – Ігор Товт, саме він пише для нас жарти, він формує базу. Звісно, кожен з нас вносить свою частку в справу, нема такого, хто б не запропонував якийсь жарт. За всі роки, що ми граємо, в нас не було жарту, який би був крадений та повторювався іншими командами. Ми постійно дивимося всі ігри, для того, аби уникнути повторів. Дуже часто сценарій редагується за день за два, іноді перед самою грою.

– Чи є певний набір постійних жартів, резервних, стандартних?

– Люди приходять на КВН не для того, аби чути те, що вже було, нова гра – новий сценарій. Виключення – коли їдемо в інше місто, сценарій може частково залишитися, бо там його ще не бачили. Але це за умови, що ігри проходять в різних лігах.

– Команди грають в КВН за запрошеннями, чи за заявками?

– Запрошують, іноді заповнюємо стандартні заявки. У випадку із заявками, проходить свого роду кастинг, де відбирають і сортують команди. Наприклад, коли їздили до Одеси, було 80 команд. Звісно ж, випадковим методом їх не згрупують одна проти одної грати. Це різні рівні.

– Які плани на найближче майбутнє?

– Цього року ми закінчуємо Студентську Лігу. Все залежить від фінальної гри. Якщо виграємо – буде суперкубок, інакше – кубок призерів. Також матимемо запрошення у чемпіонат – найвищу ланку асоціації КВН України. Там буде всього 10-12 відбірних команд. А ще… ми плануємо створити власне шоу в Мукачеві. Звісно, на початку нам треба буде залучити спонсорів. Є багато замовлень, є люди, готові допомогти. Нічого подібного в Мукачеві такого поки нема.

– Яка ймовірність того, що фінал пройде в Мукачеві?

– 95%. Хоча тут справа в тому, що мерія повинна надати дозвіл. Такі заходи без цього не проводяться. На додачу, ми маємо приймати гостей самі. А це означає що їхнє проживання, розміщення та харчування оплачується приймаючою стороною, як і приміщення, в якому проходитиме фінал. Це чималі гроші, зважаючи на це, вірогідність все ж опуститься до рівня 50%. Можна, звісно, залучити спонсорів, але… нам простіше поїхати кудись, менше клопоту і відповідальності.

– Якою була остання гра?

– В неділю ми повернулись з ¼ Галицької ліги, вона проходила у Львові (кінотеатр ім.Довженка). З 11 команд ми посіли 3-є місце.

– Кому програли і які залишились враження?

– Володарям кубку – «VIP» (Тернопіль), в них було 13.8 і «Баста» (Львів) – 13.0. Трохи не дотягнули, в нас було 12.8. Ми поїхали як звичайні учасники, не красуючись титулами. Від перемоги нас відділив лише 1 бал. Зал нас сприйняв дуже тепло, так, ніби граємо для них давно, як рідних сприйняли. Кілька суддів нас відзначили, навіть зауважили, що так легко цього року Тернопіль не виграє. Зал вміщував близько 600 чоловік. Із нашої підтримки – всього двоє людей.

На цьому моменті до нашої розмови долучився співак, Сергій Палаг, який не зміг не похвалити команду:

– Понад 50% залу підтримувало команду бурхливими оплесками. Не було жодного жарту, який би не розсмішив публіки. Юрі доводилося тричі призупиняти виступ і опускати мікрофон через оплески залу. Була дуже цікава атмосфера, у залі 650 чоловік. Хотів би ще на Схід поїхати, подивитися як там, перейняти атмосферу.

– Чи є у команди мрія? Якщо так, то яка?

– Є. Виступити хоча б раз на фестивалі ліги Вищої Української Ліги АМІК, де Олександр Масляков Старший буде ведучим. Більш того, буквально вчора на ім’я ректора МДУ прийшло запрошення для збірної команди Мукачева «ХНФ» від Першої української ліги АМІК, на участь в міжнародному фестивалі кубку 4-10 липня. Команда думає, і чекає фінансування. Це рівень, до якого ми прагнемо вже давно.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також