Микола Жолтані: «На відпочинку намагаюся почерпнути максимум інформації»

19
9

Менш, ніж за два тижні офіційно завершується сезон відпусток. Як провели літо відомі підприємці та політики Закарпаття: чи встигли відпочити, чи навпаки активно працювали, побували закордоном або насолоджувалися місцевим колоритом? Про свої літні вакації розповідає відомий ужгородський підприємець Микола Жолтані.

- Що для Вас означає відпустка? І взагалі, як часто дозволяєте собі релаксувати?

- Я розрізняю відпустки. Можна відволіктися від справ з друзями і колегами одночасно, або з сім′єю, тобто з дітьми. Правді бути, справжній відпочинок легше відчути з товаришами. Але для мене не існує просто вільного проведення часу. Це, у першу чергу, знання. Із кожного дня черпаю максимум корисної інформації. Як правило, відпочиваю на роботі, але дозволяю собі відволіктися від щоденної праці і поїхати за кордон.

- Де буваєте? Які краї ваблять?

- Цього року я вже тричі бував за кордоном: у березні разом з колегами побував у Єгипті, у червні – у Туреччині, нещодавно повернувся з Хорватії, де відпочивав з дружиною та дітьми, а у вересні плануємо відвідати Чорногорію.

- То відпустку частіше проводите з колегами? Чи це тимчасова «акція» для працівників мережі? 

- Я б не назвав це акцією. Це, швидше за все, результат щоденної роботи. Щоквартально кращих працівників торгової мережі «Зіна 0-24» ми заохочуємо путівкою на море. Для того, аби поїхати за кошт фірми, треба щоденно трудитися. А їдуть люди, які показали себе добросовісними, наполегливими працівниками, які є прикладом для інших, є взірцем майстерності. Оскільки наші співробітники працюють у посиленому режимі, 24 години на добу, то їм необхідно, відповідно, якісний відпочинок. Саме заради цього ми створили поїздки на відпочинок для своїх працівників. І в цьому році вже відбулись два тури.

- Ви повчаєте своїх підлеглих і поза роботою? 

- Я не люблю бути вчителем на відпочинку. Але, оскільки ми теж, як і персонал за кордоном, маємо стосунок до сфери послуг, дозволяю собі помічати і відмічати хороші моменти у роботі курортних працівників. Разом обговорюємо побачене, порівнюючи зі стандартами, прийнятими у нашій країні.

- Як взагалі проводите час за кордоном: засмагаєте чи більше відвідуєте цікаві місця? 

- Кожен може займатись, чим забажає. Я особисто більше намагаюсь почерпнути нової і корисної інформації. Із задоволенням відвідую історичні місця, заповідники, обожнюю оригінальні заклади і місцевих колоритних людей. Стільки інформації можна почерпнути! На щастя, працівники нашої мережі, що побували за кордоном, так само із розумінням сприймають можливості, що для них відкриваються. І я із задоволенням відзначу, що більшість колег таки цікавиться самобутністю країни, а не її морськими краєвидами. Ми намагаємося якомога більше дізнатися про культуру, традиції, здобутки тієї чи іншої держави. Для того ми їздимо на різноманітні екскурсії, спілкуємося про побачене, робимо висновки, цікаві спостереження про речі, які б могли бути корисними вдома.

Найбільше приємно для мене у таких поїздках, це бути разом із колегами і радісно й весело проводити час. Більше всього мене вразило відношення людини до людини, а також до праці. І мені б дуже хотілося, щоб в Україні теж зосередилися на обслуговуванні, яке може відповідати потребам нинішнього дня і вимогам покупця. Саме такі умови є сьогодні необхідними.

- Які ще країни ви відвідали цього року?

- Крім відомих морських курортів, у червні ми з сім′єю побували також у Венеції та у Словенії. А ще своїй дружині я зробив сюрприз, і її день народження ми з друзями відзначили у Парижі. Проїздом також були у місті Кьольн  у Німеччині.

- Що найбільше вразило за кордоном?

- Мабуть чистота і враження -- все у них робиться для людей. Вони так обслуговують туристів, що до них хочеться повернутися. Хоча, я вже помітив, за кордоном ціна відповідає якості: за хороші послуги доводиться немало платити. Треба готуватись протягом усього року, планувати витрати, відкладати на відпустку. Зрозуміло, що для того, щоб відпочивати взагалі, треба мати велику ефективність, щоб заробити не лише на хліб, а що мати частину грошей ще й на відпочинок. Це собі може дозволити майже кожен – заощадити кошти. Але ми не настільки себе любимо, щоб витратити зароблені кошти саме на подорожі. Кожна країна має перлини, які дуже цікаво і корисно відвідати.

- А можете назвати кілька наших перлин?

- Якщо подивитись на карту, де помічені історичні місця Європи: монастирі, замки, пам′ятки культури, ми побачимо, що найбільше їх розташовані саме в Україні. Єдине, що нам необхідно зробити, це дороги, створити умови і нас чекає розвиток туристичного бізнесу. В Україні є що показати. 

- Ви добре відпочили?

- Звичайно. 

- Тоді це хороший старт для нового кроку вперед?!

- Так, я привіз багато нових і свіжих ідей, і невдовзі в Ужгороді зя′виться мережа дуже смачних кондитерських. А взагалі, сподіваємось, ужгородцям стане до вподоби якісно новий рівень обслуговування. 

Напередодні святкування 20-ї річниці Незалежності України хочеться побажати співвітчизникам бути більш вільними у своєму виборі.

Я вважаю, що незалежність – не бідність. А тому, шановні українці, будьте вірними собі, своїй країні і своїм уподобанням! Зі святом!

Коментарі

1
101

А ДЕ ЮРКА ФОРІШ?

К
Карина

Я тепер заграницею, тут стабилнисть, дороги супер, люди дуже добри,пидроблених товарив нема, супер!

З
Зина

Коля ты никому не интересен. Все читаю пожар

М
Марія

Коля ти молодець, ми як поважали так і поважаємо тебе. Тепер мешканці міста Ужгород бачать що краще ти би міг керувати містом ніш ці вори. Ми за тебе.

МД
Майкл Джордан

Дядя Коля чемпіон

Ч
читач

Коля всіх вчить, сам вчиться, але ума-разума як не було, так і нема. Це по-перше. А по-друге, цікаво, хто брав інтерв"ю. Чи знає автор, що у підприємців нема традиційних відпусток? Резюме: один не знав, що запитати, інший - що відповісти. Це антипіар.

М
Міша

Клоун не клоун а добре що є такі магазини в унгварі

О
Оля

клоун

К
Коля

давно не було чути за цього буржуя

Читайте також