64 роки тому Закарпаття увійшло до складу УРСР

13
3

29 червня 1945 року

29 червня 1945 р. в Москві було підписано чехословацько-радянську угоду про Закарпатську Україну. В ній підкреслювалося: `Закарпатська Україна (що носить, згідно з чехословацькою конституцією, назву Підкарпатська Русь), на підставі угоди від 10 вересня 1919 р., укладеної в Сен-Жермені, що ввійшла як автономна одиниця до кордонів Чехословацької республіки, возз`єднується згідно з бажанням, виявленим населенням Закарпатської України, і на підставі дружньої угоди обох Високих Договірних Сторін зі своєю одвічною батьківщиною — Україною і включається до складу Української Радянської Соціалістичної Республіки` . 



Керівництво нової Чехословаччини вже на початку 1944 р. виказало намір встановити дипломатичні відносини з Радянською Україною. Проте дипломатичні відносини між Чехословаччиною і Україною так і не були тоді встановлені. Як тільки було укладено радянсько-чехословацьку угоду від 29 червня 1945 р. про передачу Закарпатської України `її одвічній матері — Україні`, про встановлення дипломатичних відносин між УРСР і Чехословаччиною зразу ж забули. 



Цікаво відзначити, що підписання цієї угоди взагалі відбулося без якої-небудь участі українських дипломатів і представників Закарпатської України, хоча формально текст угоди складався також і українською мовою.



Коментарі

R
rpuwgfwm

7EW7wE <a href="http://xqdvkdprcwvh.com/">xqdvkdprcwvh</a>, [url=http://feebfushnssy.com/]feebfushnssy[/url], [link=http://nvabsssnocey.com/]nvabsssnocey[/link], http://fadrrhlczhbb.com/

C
crisscross

Одвічна батьківщина)))))) LOL

C
crisscross

А нужно напоминать, что `референдум` проходил под стволами автоматов? Нет сомнений в законности такого `воссоединения`?

Читайте також