Есбісти передали мукачівським студентам розсекречені матеріали

7
2

Керівництво УСБУ в Закарпатській області передало Мукачівському державному університету, Закарпатські обласній універсальній науковій бібліотеці та Центральній бібліотеці м.Мукачева добірку видань, які розкривають трагічні сторінки національно-визвольного руху, політичних репресій, а також Голодомору 1932-1933 років.

До добірки видань увійшли матеріали кримінальних справ, архівні документи про голодомор в Україні, Українську повстанську армію та інші. Як зазначив на урочистостях з нагоди передачі літератури Володимир Рокитський, начальник управління СБУ в Закарпатській області, генерал-майор, СБУ поставила за мету розкрити архіви України, що дасть змогу оцінити ті важкі події, які відбувалися в державі. «У нас працюють комісії, які щоденно ведуть роботу з розсекречення матеріалів, знаття з них грифу «таємно», – прокоментував Володимир Рокитський.

Юрій Мигалина, ректор Мукачівського державного університету, підкреслив: «За попередні роки ми дещо втратили у вихованні молодого покоління патріотів. Ця робота фактично започаткована». За словами директора Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки Людмили Григаш, попит на таку історичну літературу нині є.

Коментарі

В
Володимир

Безперечно, головна вина лежить на керівництві держави. Але ніхто не заставляв на місцях підлабузничати. Та ще й смертельним кінцем. Хіба приїжжї з Москви чи навіть з Києва знали де захований хліб, або в кого він був і скільки...? Свої мвоїх здавали, писали доноси та ще й раділи з цього приводу. А потім і самі страдали. І якщо такі данні на сьогодні довести до широкого кругу читатчів, то це буде катастрофа. Катастрофа дітей, внуків та првнуків ще живих. А, між іншим, в деяких найбільш крикливих

R
RTRC

Лучше ббы дали возможность ознакомиться с материалами подобных уголовных дел - вот мы бы и узнали, что на репрессированного "настучал" лучший друг, арестовывал отец соседа, допрашивал и пытал дядя кума, охранял и расстреливал племянник тещи... А во всем "виноват" СТАЛИН!? Не ворошите дерьмо, оно вас запачкает.

Читайте також