У Хусті вшановували пам'ять Духновича (ФОТО)

4
2

24 квітня з нагоди дня народження Духновича Олександра Васильовича визначного діячіча-куьтуролога на Закарпатті проведено покладання вінків до пам’ятного обеліску у скверику біля Сувято-Вознесенського храму м.Хуст

Займався видавництвом, значний слід залишив О. Духнович на ниві народного просвітництва, зокрема в розбудові шкільництва. Відомо, що на початку 19 ст. на закарпатських землях не було жодного букваря, написаного для народних шкіл. 

Помер Духнович 30 березня 1865 р. в Пряшеві, де й похований.

Коментарі

Г
гентош

После того, як бендерівців погнали зі Східної України, то вони почали свою брудну справу в Закарпаттю. Почали підбурювати русинів проти мадярів, недавно зруйнували памятники мадярам на Верецькому перевалі, тепер уже руйнують в наших містах. Ми, русини, жили з мадярами, румунами і іншими націями уже більше тисячу років разом і ми не хочемо, щоб бендери наводили туй свої порядки і сіють ворожнечу між нашими народами на Срібній Землі. Геть бендерівську отруту з Підкарпатської Русі! Геть бендерів за Перевал! Русини хочуть в мирі жити з мадярами, росіянами, румунами і всіма народами, що історично жили разом з нами.

Р
русин

Духнович якщо себе називав русином то мав наувазі русичем-українцем!

Читайте також