"Уколи краси": Як соцмережі спонукають жінок змінювати свою зовнішність і до яких наслідків ці процедури можуть призвести (ФОТО, ВІДЕО)

8897 15

Чималих масштабів ін’єкції краси набули з початком карантину. Більше жінок почали користуватися соцмережами. Фотографувати себе і оцінювати свій зовнішній вигляд, зокрема губи – по фото. Але вживу вони виглядають набагато пухкішими ніж на знімках.

За словами лікаря-косметолога Мар’яни Спасюк, омолоджувальні процедури завжди були популярними, каже лікарка. Проте, раніше жінки віддавали перевагу домашнім маскам. Але згодом з’явилися процедури, що давали ефективніший і швидший результат, тому це швидко стало популярним.

«Жінка завжди хотіла бути гарною. Це від наших прабабусь, які починали з масочок з полуниці, ромашки, огірочків. Навіть психологи в Кореї проводили дослідження і довели, що людина, яка гарно виглядає – отримує швидше гарну роботу, гарний кар’єрний зріс і взагалі у них вважається, що гарна людина – це щаслива людина», — стверджує  лікар-косметолог Мар’яна Спасюк.

Доглядові процедури, за словами пані Мар’яни, повинні починатися ще у дитинстві. Якщо є проблеми зі шкірою, чекати що все само мине не варто. В старшому віці важливо не прогавити момент, коли звертатися до косметолога.

«Якщо шкіра проблемна, то я рекомендую звертатися до косметолога з раннього віку, навіть з 10-ти років. Тому що підліитковий вік вже набагато раніше починається. Я дуже рекомендую батькам звертати на це увагу, тому що дівчата комплексують, хлопці комплексують. Це доглядові процедури. Далі 18-20 років – це рекомендації по догляду. 25-30 років – це жінки, які мають можливість за собою доглядати. 35-40 років – це жінки, які вже хочуть в собі щось змінити або покращити. 45+ - це жінки, яким потрібно просто підтримувати свою красу. Ін’єкції краси, наприклад ботокс, він уже дуже давно. Це препарат, який пройшов дуже багато видів сертифікацій і досліджень. Як тільки люди побачили, що це дає хороші результати, воно почало розвиватися. Тим більше в Україні жінки дуже гарні і хочуть підтримувати свою красу», — каже жінка.  

Але, за словами лікарки, потрібно розуміти – ін’єкції не мають чудодійних властивостей. Вони діють лише до тих пір, поки їх проводять. Це повинно бути регулярним. Як тільки процедура припиняється, шкіра знову починає старіти. До того ж, варто знати, що завжди є ризик. Така процедура може, як покращити стан шкіри, так і нашкодити. Перед нею важливо ознайомитися з інструкцією до препарату, впевнитися, що він сертифікований. Від лікаря попросити ліцензію і диплом, що засвідчує його фаховість.

«Наслідки є у будь-якої процедури. Якщо ви починаєте користуватися якоюсь маскою, ви маєте гарний результат допоки нею користуєтесь. Якщо припиняєте, то у вас виходить не дуже гарний результат і ви можете думати: «це мені маска пошкодила». Так само і з препаратами. Тому потрібно дуже ретельно підбирати процедури, радитися з лікарем. Є нюанси: наприклад, гіалуронова кислота – доведено, що вона повністю не виводиться з організму. Це синтетичний продукт, але до кінця вона не виводиться. Так, як ліва і права сторона обличчя різні, то з однієї сторони вона може більше виводитися, з іншої менше. Так, як міміка, наприклад, зліва сильніша, а справа слабша. Якщо це якісний препарат, з часом, можливо, він там і залишиться, але без наслідків. Якщо не якісний – з часом щось може не подобатися. Якщо ми колимо ботокс, то так само – в інструкції пише, що в препарат в м’язах стоїть тільки три місяці. Далі виводиться. Для когось це позитив, для інших негатив. Ви можете продовжувати ці процедури, а можете й ні», — розповідає лікарка.

Дорогий, сертифікований продукт зменшує ризики наслідків або ускладнень. Але якщо вони все-таки виникли, лікар завжди знає, як допомогти.

«Від ціни залежить якість. Ми живемо у сучасному світі і розуміємо: з якого міста той препарат, скільки пройшов сертифікацій та досліджень, залежить і ціна. Косметолог теж людина, йому треба заробити. Менеджер – теж людина, йому треба заробити. Компанія, що продає цей препарат – теж  хоче заробити. Упакування, логістика, сам матеріал – це все повинно мати свою вартість. Дуже важливо розуміти – якщо ви йдете на процедуру, це має бути препарат, що пройшов сертифікацію, він затверджений Міністерством охорони здоров’я, а ще краще, якщо це європейський стандарт. Ризик ускладнень завжди є. Це залежить  як від лікаря, так і препарату, так і пацієнта. Оскільки, пацієнт може мати різні алергічні захворювання, є певні протипоказання. Тому ризик є, але він зменшується в рази, якщо препарат якісний. Чому рекомендую йти до лікаря, тому що він не дарма проходить 7 років навчання. Всі ми індивідуальні. Буває, що і серце у людей справа. Це рідкість, але можуть і вени та артерії анатомічно бути розміщені по-різному. Якщо щось трапиться… виник некроз, закупорка артерії чи вени – ми знаємо, як це вирішується. Буває, що і сам пацієнт промовчить про якесь своє захворювання. Буває, що приходять і кажуть: «зранку у мене була температурка». Або навпаки – не скажуть про це. А ми повинні розуміти, що із загостренням будь-якого захворювання , ви не маєте йти на процедуру, або ж повинні попередити лікаря. І знову ж таки, багато залежить і від самого препарату. Хороший, якісний продукт повинен коштувати не менше чотирьох тисяч гривень», — переконує пані Мар’яна.

Якщо з ін’єкціями не перебільшувати, то вони бувають дуже корисними, каже лікарка.  Головне, вчасно їх робити. Звертатися до косметолога за уколами краси рекомендує не раніше 30-ти років. До цього віку краще обходитися доглядовими процедурами.

«Варто зауважити, батокс - це молода процедура. Вона необхідна для підтримання краси. Буває, що приходить жінка 60+ і питає: «мені не ранувато колоти ботокс? – ні, вам уже пізно». Там м’язи вже атрофічні і слабкі, якщо їх вколоти, вони просто впадуть. Я рекомендую підколювати губи після 30-ти років. Адже з віком у нас не вистачає гіалуронки по всьому обличчю і тілу. Якщо ми додаємо, то форма буде триматися. Якщо ви помічали, то у старших жінок над губами формуються кисетні зморшки. Якщо прийти пізно, то вже нічого не допоможе. Якщо ви почнете вчасно потрошки  додавати якісний препарат, ви завжди будете залишатися гарною. Але потрібно пам’ятати – краса залежить ще й від того, наскільки ви себе любите. Комусь гарні такі скули, комусь такі губи, а комусь красиво і без цього всього. Дівчат, які роблять надмірно великі губи, я б спочатку відправляла до психолога. Їм бракує впевненості у собі. Вони дивляться на себе лише з камер телефону і оцінюють себе по лайкам у соцмережах. Вживу це виглядає зовсім інакше, як на фото. Чим менше вони сидять в інтернеті, менше фотографуються і більше насолоджуються життям, тим менше ін’єкцій їм потрібно. Це набуло такого  розвитку з початку карантину. Всі сиділи вдома, всі сиділи з телефонами і дивилися на себе у телефон, на свої губи. На камері вони завжди виглядають меншими, тому дівчата почали їх збільшувати і збільшувати. На мій погляд , це більш популярно у великих містах, зокрема в східних областях України. Як почалася війна і всі приїхали сюди, ми побачили. Що у них це більш популярно. Наші закарпатські дівчата все ж більш природні. Навіть, якщо колять губи, то так, щоб чоловік не помітив навіть й інші нічого не питали», — розповідає лікарка.  

Близько 20-ти % пацієнтів пані Мар’яни – це чоловіки. Вона стверджує, порівняно з великими містами це досить мало. Якщо і приходять – просять доглядові процедури. Хоча інколи не відмовляються і від ботоксу.

«Чоловікам взагалі пощастило. Так склалося, що у них досить щільна шкіра. Тому я рекомендую їм процедуру ботокса і догляду. Вони мають щетину і коли голяться, фактично роблять механічний пілінг і тому в цих місцях не старіють. Навколо очей і чоло між брівками закололи і вони завжди гарнюні», — каже лікарка.

В індустрії краси Мар’яна Спасюк вже понад 10 років. Вона кваліфікований лікар-косметолог, дерматолог з вищою медичною освітою. Жінка стверджує, піклуватися про красу і здоров'я обличчя, проводити процедури з догляду і лікування, дбати, щоб зморшки з'являлися якомога пізніше необхідно щодня.

«Також я не проти самомасажу обличчя. Головне в міру, не розтягувати шкіру. Але це має бути тоді щодня. Не варто чекати результату від короткачасних домашніх процедур. Якщо ви будете постійно за собою доглядати вдома, плюс хоча б раз у місць відвідувати косметолога для різних процедур – це може бути чистка, ліфтинг, різні масажі, апаратні методики, то ви завжди будете гарно виглядати. Наші жінки беруть на себе дуже багато функцій: це і мама, і дружина, і бізнес-леді і так далі. Більше потрібно приділяти уваги собі. Зрозуміти, що тобі подобається, більше кайфувати від життя. Коли ти розумієш, що тобі подобається жити, ти будеш гарно виглядати. Кожній жінці личить задоволення. Від будь чого: сексу, від дітей, від прогулювання на природі, він улюбленлї справи. Просто треба приділяти час тому, що вам подобається. Жінки в Європі більше люллять себе і займаються собою, потім вже чоловіком і дітьми. Тому вони довше живуть , живуть більш насиченим життям і отримують від цього задоволення», — стверджує пані Мар’яна.  

Коментарі

Ш
Шоні

Пак упозірюють ги гамани даякі

Д
Дідо

А одна блогерка-прікол з Мукачева забула що вона вся обколота, та виклала свою фотографію і підписала «Натьюрель»

Ц
Циль

Треба пам'ятати що за цю "красу" треба буде заплатити не лише грошима а й здоров'ям. Маю знайомих жіночок які носять за собою пакети ліків через гонитву за "красою". Дорогі жінки, бережіть здоров'я, будьте розумні.

Д
Дідо

Наколють такі бороди як мотика шо страшно. Хіба це краса?

C
corkscrew

ця білявка - супер! калап долів....

ЧП
Чоловічий погляд на сучасну вроду

Дорогі жінки і дівчата, не перетворюйте себе в монстрів. Стандарт обличчя сучасної «вродливої» жінки в Україні, це обличчя жінки, яка асоціювалась із зловживає міцними алкогольними напоями у 70-80 роках минулого століття. Для чого Ви зі своїх гарних вуст робите вареники? Чоловіки цей елемент вашого стилю сприймають, як натяк та запрошення з вашого боку до орального сексу….а потім ви ображаєтесь і кажете, я не така…. Яка мета вставлення імплантантів грудей - знову чоловіки сприймають це, як елемент провокації з вашого боку та знову таки запрошення до сексу….. Дорогі наші, ви гарні від природи, повірте в більшості країн світу жінки так не виглядають, це вульгарно та ознака поганого смаку, цінується природня краса і догляд, це ознака належності до інтелігенції та середнього і вищого класу суспільства, а якщо губаста пані з віями, як крила, з роздутим, як після укусів бджіл обличчям і з пʼятим розміром штучних грудей іде у Європі вам на зустріч - це або місцева дешева повія або українка.

Читайте також