УПЦ МП на Закарпатті протестує

6
1

проти відвідин Ющенком концерту `великого грішника Елтона Джона`

Близько півсотні осіб, які представляють Союз православних братств України, пікетували будівлю обласної адміністрації в Ужгороді 6 листопада. Вони співали російською мовою молитви та `Боже, царя храни`, тримали в руках гасла, зміст яких зводився до вимог: припинити втручання влади у справи УПЦ МП, скасувати почергове богослужіння в `православних храмах`, скасувати ідентифікаційний код, незалежне зовнішнє оцінювання школярів тощо, - інформує кореспондент ZAXID.NET.



Очолював пікетувальників представник Союзу православних братств України в Закарпатській області Ярослав Пічик. Він передав оформлені у письмовому зверненні вимоги управлінню внутрішньої політики обласної адміністрації. Пікетувальники окреслили 9 вимог. Вони висловили стурбованість глобалізаційними процесами, зокрема, запровадженням ідентифікаційного коду, пластикових карток, єдиного державного реєстру платників податків тощо. Вони також висловили занепокоєння прагненням України вступити у `ворожий православ’ю і слов’янам блок НАТО`. Це може призвести до того, що Росія змушена буде націлити свої ракети на Україну, вважають у Союзі православних братств. Також пікетувальники заявили про дискримінацію російської мови й культури та `насильну українізацію`, розпалювання ненависті до Росії. Непокоїть представників Союзу православних братств і моральний стан громадян України, зокрема їх обурює те, що Президент Віктор Ющенко був присутній на концерті `великого грішника Елтона Джона`.



Пікетувальники також висловили вимогу до влади надати їхнім дітям можливість отримувати атестати про закінчення школи старого взірця, а не вимагати складати тести незалежного оцінювання. Їх непокоїть те, що для процесу тестування інформацію про учнів заносять до електронної бази. І ще однією вимогою Союзу є скасування розпорядження голови ОДА Олега Гаваші щодо почергового з греко-католиками богослужіння в церкві у м. Рахів.



Начальник управління внутрішньої політики ОДА Володимир Дупелич повідомив ZAXID.NET, що у заявці на проведення акції зазначена кількість 300 осіб. `Я подякував представникові Союзу православних братств України пану Пічику за те, що вони не байдужі до розбудови української держави. Відповідь на своє письмове звернення представники Союзу отримають у термін, передбачений законодавством`, - сказав посадовець.





Коментарі

Р
рата

дупелич пошли їх в дупу

Читайте також