Балога: Нова угода про ЧФ нагадує акт політичної капітуляції України

7
1

Підписанням угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Президент України В.Янукович фактично розпочав процес здачі Криму Російській федерації. Дуже прикро це визнавати, але такі угоди швидше нагадують акт політичної капітуляції незалежної української держави. Так прокоментував лідер Єдиного Центру В.Балога домовленості президентів Російської Федерації та України.

Політик наголосив, що збільшення терміну перебування Чорноморського флоту РФ на 25 років є лише формальним приводом для реалізації планів Росії по поверненню Севастополя та Криму під свій політичний та адміністративний контроль. «Чорноморський флот, як військова база, не має серйозного стратегічного значення для Росії. За рівнем завдань, які він може виконувати, ЧФ значно поступається іншим морським базам Російської федерації. І важливий він виключно, як плацдарм для російської експансії в Криму. База ЧФ РФ фактично є ідеологічним штабом для підживлення сепаратистських рухів у Криму та посилення антидержавних настроїв у Південно-Східному регіоні», - заявив В.Балога.

Лідер Єдиного Центру нагадав, що відповідно до ст.17 Конституції, на території України не допускається розташування іноземних військових баз. «Не зважаючи на всі майбутні юридичні викрутаси, якими будуть відбілювати підписані угоди, норма Конституції чітка та зрозуміла. І жодна економічна поступка з боку Росії не варта і коми з Основного закону держави».

Коментарі

В
Володимир

А такі гарні писав листи...

Читайте також