Букмекери ставлять на Януковича

21
2

Ставки на другий тур президентських виборів в Україні стали найпопулярнішими серед всіх політичних подій у букмекерів, пише газета «Дєло».

Вчора, після того, як Центрвиборчком оголосив офіційні результати першого туру президентських виборів, букмекери відкрили прийом ставок на другому.

Після введення заборони на діяльність казино та букмекерських контор в травні 2009 року українці можуть зробити ставки через Інтернет. На сьогоднішній день ставки на президентські вибори в Україні приймають російські «Ліга ставок» і betcity.ru, а також найбільша європейська букмекерська мережа bwin.com.

Шанс на виграш

Одноголосним лідером другого туру виборів у всіх вищезазначених букмекерських конторах є Віктор Янукович. Так, bwin приймає ставки на перемогу лідера Партії регіонів з коефіцієнтом 1,33, а на перемогу прем'єр-міністра - 3,05. Тобто, поставивши на Януковича 1 тис. євро, можна отримати виграш у 330 євро, а ті, хто повірить у Тимошенко, можуть зірвати більший куш - 2050 євро. Як повідомили «Делу» в офісі bwin у Відні, максимальний розмір ставки визначається індивідуально. Для новачків ця сума обмежена 5 тис. євро на місяць. Як пояснюють букмекери, обмеження максимального розміру ставок на політичні події пов'язано з тим, що в їх основу закладаються результати соцопитувань, яким компанії не надто довіряють. Для порівняння, на футбол максимальна ставка може становити 100 тис. євро.

Ставки в російських компаніях показують більший розрив між кандидатами. Коефіцієнт на перемогу Януковича - 1,30, на Тимошенко - 3,20. «Найпопулярніша ставка у нас була і залишається на перемогу Януковича», - говорить засновник російської компанії «Ліга ставок» Олег Журавський. Однак у порівнянні з першим туром шанси лідера «регіоналів» на перемогу трохи знизилися: з 1,33 до 1,40. При цьому показники прем'єр-міністра покращилися. Якщо раніше ставки на її перемогу приймалися з коефіцієнтом 3,5, то зараз він становить 2,70.

Непопулярна політика

У понеділок букмекери також почали виплачувати виграші тим, хто робив ставки на перший тур виборів. Як повідомлялося газетою, компанії надали гравцям практично 100%-ий шанс на виграш. Так, bwin приймав ставки на те, що до другого туру вийде пара Янукович - Тимошенко, з коефіцієнтом 1,2. Що означає: ризикнули сумою в 1 тис. євро після виборів без праці заробили 200 євро.

«На Януковича у нас довелося 75% всіх ставок, на Тимошенко - 20%, інші 5% були розділені між Арсенієм Яценюком і позицією« хтось ще », - розповідає Олег Журавський. У цілому компанія прийняла ставок на загальну суму 1,3 млн. руб. (350 тис. грн.). Зазвичай люди ставили по 400 руб. (100 грн.). Цікавий той факт, що кількість ставок на українські президентські вибори стало для російської компанії рекордним серед політичних подій. «Навіть коли ми приймали ставки на президентські вибори в Росії, їх було рівно в два рази менше», - відзначають в «Лізі ставок».

У цілому ж політичні ставки у букмекерів непопулярні і займають близько 0,5% від загальної кількості. За словами голови Асоціації букмекерів України Ольги Зінченко, букмекерські контори великих грошей на ставках не заробляють. «При цьому можуть бути і проблеми з виплатами», - говорить вона. Нагадаємо, коли в 2004 році пройшло не два, а фактично три тури виборів, компанії не знали, як і кому виплачувати гроші. Після цього інциденту українські контори практично припинили приймати ставки «на політику».

Ольга Сороколєтова

Коментарі

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

Не быть зеку Украинским президентом ,разве что если сядет в третий раз на зону ,то будет там президентить.

ШД
шкатулки для драгоценностей

Жаль, что то только сейчас отыскал ваш сайт очень много занимательной информации. Неприменно подпишусь на rss канал. Спасибо вам.

Читайте також