Для подорожей Європою угорської візи закарпатцям більше недостатньо

13
14

Як повідомляють деякі угорські ЗМІ, відтепер закарпатцям недостатньо мати лише однієї візи у закордонному паспорті для перетину кордону з Угорщиною. Ті, які отримали шенгенські візи і не мають копії гарантійного листа або запрошення відтепер можуть бути без пояснень повернуті з боку Угорщини в Україну.

Зокрема такі випадки були зафіксовані у громадян України, які намагалися перетнути цього тижня КП «Лужанка» у Берегівському районі. Люди без проблем перетнули український кордон, але з угорського боку їх повернули – бо вони не мали з собою відповідного запрошення або гарантійного листа, які видає нині на Закарпатті угорське товариство KMKSZ.

Як заявили представники угорської поліції, це необхідно, аби «відфільтрувати» тих, хто отримав візи шахрайським шляхом або через посередників.

Зокрема перевірятимуть тих, хто подорожує рідко – можливо з метою подорожі, а не заробітку. Саме таких людей угорська поліція вважає найбільш ймовірними  злочинцями, які візи, тим паче «пільгові», отримати не мали.

В угорській прикордонній поліції попереджають, що відтепер мандрівникам бажано мати при собі копію гарантійного листа від KMKSZ або офіційного запрошення від родичів, друзів, фірми.

Окрім того, потрібно чітко вказувати мету свого візиту в Угорщину. Представники поліції посилаються на 5-й  пункт «Шенгенського кодексу», який дозволяє вимагати від подорожуючих інші документи, окрім паспорта та візи, що підтверджують мету подорожі.

Як повідомляє газета Kárpátalja, в самій KMKSZ до цих «нововведень» не були готові – голова організації Міклош Ковач каже, що не знає з чим це пов’язано, адже раніше таких правил не застосовували. В угорських консульствах на Закарпатті (Ужгороді та Берегові) кажуть, що відтепер будуть надавати отримувачам віз копії запрошень або гарантійних листів.  

Коментарі

К
коля

доброго дня скажіть будласка хто знае-умене В.Березнянська приписка чи можу я получити візу у Венгрию.

П
пав

хто може допомогти з венгерським гражданством

A
Ablak

Удостоверения венгра - как украинские журналисты называют, "зеленые паспорта" - уже давно выдает консульство, а не КМКС или УМДС.

Е
е

з роберта смішно дуже. особливо про чесну і порядну партію кмксз. і яким "етнічним" угорцям вони видають свої посвідчення , і як спотворюють імена , і за які гроші це роблять.ганьба мадярським шовіністам. п.с. ти прокуратурою не прикривайся , бо за "вичислення" у друзів може бути перевищення повноважень, а це стаття побільше тягне як образа

J
jozo

sanovnij UKRAINEZY2!peredtim jak uchiti magyariv po ukrajinsyki ,navchity spochatku bilyse jak piv Ukrajini vasoji derzsavnoji movi a takozs svojich politikiv bo smisno divitisya ukrajinsyke tv90% krim diktora rozmovlyajuty ne derzsavnoju movoju.osy tak!!!!

А
Адольф

для "За ваш народ". побачу якщо укараъну розколять на 4 частини россия,полиша,румуния,угорщина. як ти будеш говороти .

Т
тит

вижу кто-то вспоминает старые времена)) а в конце 80-х и начале 90-х куда ехали наши земляки хоть что-то продать, чтоб могли выжить? зарплат не было в государстве полный бардак был и венгры открыли границу...в те времена одна закарпатская област держалась на плаву за счёт шефта в других областях люди начали резать друг друга и голодали... фу вам. многие с теперешней нашей закарпатской элиты тоже на базарах торговали в венгрии.

Р
РОБЕРТ

українець 2 слухай не моркони мени я либше знаю що и як да я нескриваю я угорец але либше повожуся як вию и стати я вас можу видфвльтрувати мои друзя роблять в прокуратури и можу подати вас в суд за оскарблуниею такшо дивиться шо пишете

Q
QQ

"Як заявили представники угорської поліції, це необхідно, аби «відфільтрувати» тих, хто отримав візи шахрайським шляхом або через посередників."-Мало бредовато, відфільтрувати потрібно в консульстві а не на границі. Поліція бере на себе повноваження консульства та міграційного управління + запрошення консульство вилучає та пришиває до справи особи. Логічно поліція має дати запит у консульство, а не приймати рішення без суду та без доказової бази адже не доказано що людина яку повернули отримала візу злочинним образом а якщо так то до відповідальності повинні притягнути консульство Угорщини. ( до речі умдс не має відношення до віз півтора року). Щось у сій статі пахне… останнім часом мукачево нет починає заповняти відверто дивними статями сайт та часто націлуються на різні етнічні конфлікти та генерують їх.

У2
українець 2

РОБЕРТУ: Шановний пане, Ви спочатку навчіться державної мови, а потім розповідайте, що правильно, а що ні. А на рахунок чесності Вашого дорогого Миколки (Ковача), то скажу, що не знаючи жодного слова угорською за суму, яка дорівнює середньомісячному заробітку середньостатистичного закарпатця, гарантійний лист я таки отримав. Але повірте, що такі меркантильні особи, як Ви, нароблять у Шенгені більше проблем, аніж українці... І при цьому Ви сховаєте угорський паспорт і покажете український. Чи не так??? А на рахунок іншого скажу, що угорців поважаю, тому, що більшість з них хороші люди, проблема в тому, хто при владі в Угорщині (Орбан) та серед угорців на Закарпатті (його сокурсник Ковач Міклошко)...

НН
Ніколи не мав симпатії до мАдярів

Постійно незадоволені, лицемірні, з несправжньою посмішкою і кострубатим мисленням. Зі статті виходить, що це не вони, не іх консульство, видавали візи. То кого вони звинувачують, що "отримав візи шахрайським шляхом або через посередників." Та по відношенню до них, все очікувано. Чому Україна-ненька веде себе як дешева шльондра, на яку плюють, а вона каже "шо дощ падає". Чому не поставить себе елітною шльондрою, яка надає по писку цим мадярам дорогими елітними трусиками... Тим більше, що мАдяри таке люблять!

Р
РОБЕРТ

вот вот и правильно и роблять Угорци ранище були випадки що партия UMDSZ за 800 доларив вси документи надавали щоб поигати закордон маю виду гарантійних листів.посвидчення зеленого коляру и так дали. Угорский уряд порушникив хоче виявити. вот и добре що отобрали вид цьои партии ци возможности. Тепер цими питаннями займається партия KMKSZ . гарантийни листи видають тилки тому ко член партии и володиє з угорскою мовою. перша умова вступити в партию угорську мову має знати громадянин. в партии все чесно и культурно.

G
Gigster

Значит всё уже в порядке? Один день проверяли, а теперь перестали? Ура!

У
Унгварец

В оригиналной статье написано, что эта странная проверка происходила только на одном переходе, и фактически только один день. Там же написано, что не объязательно с собой везти гарантийное письмо или его копию, но необходимо знать, для чего выдана виза и цель поездки.

Читайте також