До 2016 року в Мукачеві зведуть аеропорт за 150 мільйонів євро?

10
17

Такі амбіції днями було озвучено в місті на міжнародному рівні.

11 травня на засіданні Міжнародного Трейд-клубу у Мукачеві було продемонстровано проблеми та перспективи реконструювання минулого військового аеропорту, та створення на його базі міжнародного аеропорту «Мукачево» у відповідності з сучасними потребами та міжнародним стандартами.

За планом такий проект відкриє нові можливості розвитку міста – не тільки у соціально-економічному контексті, а насамперед транспортному, логістичному та туристичному.

Експерти зайвий раз наголосили на вдалості топографічного та геополітичного розташування майбутнього аеропорту. Адже місто знаходиться не далеко від багатьох країн-сусідів та має сприятливу «розу вітрів».

На даний момент сформульовано 3 етапи реалізації проекту:

 
1.     Підготовчі роботи (100% готовність)
2.     Основні роботи з реконструкції та відстрочки аеропорту.
3.     Зведення аеровокзалу та авіа-технічних споруд.
4.     Будування та монтаж об'єктів інженерного забезпечення. 
 
Все це планується зробити до 2016 року. Звісно, якщо з'явиться фінансування.
 
Загалом на аеропорт планують витратити 130-150 мільйонів євро. 54% з них – на основні роботи на будування та реконструкцію аеродрому. 41% – на зведення аеровокзалу. 5% – будування об'єктів інженерного забезпечення.
 
Прибуток від аеропорту планують отримувати лише через 10 років.
 
Наразі вже складено статистичний прогноз розвитку майбутнього аеропорту.
 
Пасажиропотік:
  • через 5-6 років – 37,6 тис. чол.
  • через 9-10 років – 127,6 тис. чол.
  • через 15 років – 500,1 тис. чол.
 
Вантажопотік:
  • через 5-6 років – 0,13 тис. тон.
  • через 9-10 років – 0,45 тис.тон.
  • через 15 років – 1,76 тис. тон.
 
Зайнятість:
  • через 5-6 років – 130
  • через 9-10 років – 194
  • через 15 років – 380
 
Всього доходів:
  • через 5-6 років – 2776,8 тис. грн.
  • через 9-10 років – 10308,7 тис. грн.
  • через 15 років – 48893, 1 тис.грн.
 
Податок на прибуток:
  • через 15 років – 8464,2
 
Президент Міжнародного Трейд-клубу Анджей Грабовський зазначив, що має надію, повернутись в Мукачево у 2016 році вже на літаку, але чи хтось зацікавився проектом не сказав, адже це між поважними дипломатами не розголошується.

Коментарі

С
Сашко

Для Знаючий. З десяток років тому, в Мукачеві сідав Як-42, я стояв в 300 метрах від нього, і порвнюючи з міг-27/29, це рівносильно порівнювати гуркіт трактору з шумом фену. В Мукачіве шум створювали надзвукові винищувачі, пасажирські ж літаки в рази тихіші. на рахунок авіакатастроф... ну... над нами кожен день пролітають лайнери, можливо ви не в курсі?

Ю
ЮРІЙ

ульотний ржач. камеді клуб писав? чи просто прілічні люди непрілічно дунули ?

U
USA

Molodci=)

И
Игорь

JOSKO , абсолютно верно говоришь :-) В многих странах мира огромнейшие аэропорты находятся прямо в центре страны, между городов и над десятками тысяч домов происходят взлёт/посадки каждые хх минут. Например Израиль ... Огромнейший аэропорт, находится в сердце страны впритык к десятку городов и посадки/взлёты над Тель-Авивом ... Если говорить о том, если самолёт упадёт... так шансов на это намного меньше, чем каждый год затопления Мукачева талыми водами с гор ... Поэтому, как сказал JOSKO - радуйтесь, если найдётся кто-то, желающий финансировать этот проэкт.

J
JOSKO

Citaju tut komantari,i menyi staje i sumno i smisno.Ja proschiv 45rokiv, v ,200 metrach vid toho aerodromu ,ija chomusy nestav hluchij.U Frakfurti na Majni, koschni 30 sekund vzlitaje i sidajuty litaki chomusy tam lyudi nechvorisi nisch v insich mistach svitu, avi tut robite problemu,radujtesya jakscho najdetysya chtosy, jakij posmije investuvati taki hroschi, utakij krajini v jakij ne znajes sto bude zavtra.

З
Знаючий

Шановні громадяни! Коли з рейок з"їде потяг (зазвичай це пару вагонів) - масштаби аварії не такі, як коли впаде некорований 4-х двигунний Боїнг. Від якого летять осколки на декілька км, ще в повітрі загорається пальне - так пів мукачева можна знищити. А там де аеропорти - не без аварій. Що до шуму. В Ужгороді коли заводиться і злітає 2-двигунний літак на Київ (рано) - чути на все місто. Навіть шум машин на пл. Свободи гул не заглушить.

И
Игорь

Полностью согласен с высказыванием IVANa. Я за аэропорт. Я сам прожил 21 год в подгоряно в 80-100 метрах от жд переезда. Сотни домов находятся вдоль ж.д. колеи и никто не жалуется ... Конечно это абсолютно не совместимо с современной жизнью и условиями, но ... ЕСЛИ бы аэродром всётаки построили, город обновился бы за счет этого ... На время стройки аэропорта, появились бы несколько тысяч рабочих мест (учитывая каким его хотят сделать). Жаль к сожалению, что это так и останется в фантазиях ...

А
Андріан

Та ну, шановні, це лише Трейд-клуб пофілософствував. Не будьте дурними))) На счет Бендера, молодец, в точку.

П
Перехожий

Пасажіропотік за 2011 рік: Львів - 297 тис.чол., Харків - 309 тис.чол., Дніпропетровськ - 426 тис. чол. Мукачево - 500 тис.чол.???? Може, дісно, одразу космодром будувати...

%
%

"Новые Васюки(Мукачево)!Ура товарищи!" "-- Не беспокойтесь, -- сказал Остап Бендер, -- мой проект гарантирует вашему городу неслыханный расцвет производительных сил. Подумайте, что будет, когда турнир окончится и когда уедут все гости. Жители Москвы, стесненные жилищным кризисом, бросятся в ваш великолепный город. Столица автоматически переходит в Васюки(Мукачево). Сюда приезжает правительство. Васюки(Мукачево) переименовываются в Нью-Москву, Москва -- в Старые Васюки(Мукачево). Ленинградцы и харьковчане скрежещут зубами, но ничего не могут поделать. Нью-Москва становится элегантнейшим центром Европы, а скоро и всего мира!"

M
munkach

може як "построять" аеродром, то і вулиці освітлять,а якщо вже зовсім фантазувати то і дороги зроблять,хотя ні, то вже утопія

Л
Льотчик

Чому назва статті звучить як факт? Ніхто нічого будувати не збирається, це лише всього-навсього пропозиція для інвесторів, яка уже пропонується років 7, так само як і аквапарк на термальній воді. З часів перших пропозицій уже багато води протекло, плит уже немає, а інвестора як небуло, так швидше за все і не буде. Бо інвестувати в Україну ніхто не хоче. Ми вже маємо приклад Євро 2012 - мізер інвестицій, а все побудоване на наших податках, причому будували потрібні фірми потрібних людей. Не корміть людей іллюзіями!!!

М
мукачівець

Так це і є казочка для електорату! Я вважаю що космодром та порт в Мукачеві теж не завадить. А ще забули про макаронний завод з виробництва лапши написати. Він буде побудований нараз за епіцентром. Вже фундамент заклали. Буду з нетерпінням чекати на наступні матеріали про будівництво передвиборчіх казок.

A
Alex

Все бы неплохо. Не понял одной мелочи: а кто капусту даст на эти проекты ? Пока очень смахивает на предвыборный пиар. Так нам и порт на Латорице пообещают. Да хоть космодром на Шипке.

I
ivan

Я за аеропорт. Гудять літаки? Шо ви женете, не порівнюйте надзвукові винищувачі, які тут біли із пасажирськими літаками. А біля вокзалу шум товарняків серед ночі вам не заважає? Його далеко чути, за кілька кілометрів. А якщо не дай бог, потяг зійде з рейок біля будинків? Тому не верзіть нісенітниць.

M
Mulidran

Та й постійно гудіти будуть літаки...

9
911

А якщо впаде літак ? Що тоді? Навколо місто, села, все густозаселене...

Читайте також