Долітався – Луценко

7
0

Те, що Віктор Балога не має стосунку до літака, затриманого в Ужгороді, підтвердили і головний закарпатський міліціонер, і суд

 Народний депутат Геннадій Москаль звернувся до нас з вимогою перевірити, законність дотримання митного та повітряного законодавства повітряним судном LJ60, який у суботу приземлився в Ужгородському аеропорту, — повідомив у вівторок на прес-конференції начальник УМВС області Павло Кононенко. -- Ми звернулись до Ужгородської митниці, а митники направили листа на моє ім’я з проханням вжити заходи, аби літак перебував в Ужгороді. Вчора (6.04 — Авт.) ми отримали повідомлення Ужгородської митниці про те, що порушення митного законодавства цим літаком справді мало місце. Але в жодному документі не йдеться про Віктора Балогу,  продемонстрував папери Павло Миколайович.

 У середу, як стало відомо «СЗ «Паланку», Ужгородський міськрайонний суд розглянув справу про порушення митних правил (ст. 336 МК України) командиром повітряного судна Геннадієм Головацьким, визнав його винним і постановив накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу, а літак повернути.

Весь же шум довкола літака піднявся після звинувачень міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який заявляв, що Глава Секретаріату Президента Віктор Балога `незаконно використовував іноземні транспортні засоби`.

Працівник аеропорту, який побажав залишитись неназваним, повідомив, що  інформація, озвучена Луценком про причини затримання лайнера в аеропорту, недостовірна. «Літак прилетів з Борисполя, а не з Праги і без Балоги на борту. Причина затримання — або в інших формальностях, або в технічному стані машини, або в «політичних моментах».

 Пан Луценко, вочевидь,  вирішив свою власну особисту неприязнь виливати до Віктора Балоги, користуючись високою державною посадою. Крім того, нинішнє загострення конфлікту пов`язують з побоюваннями Луценка за свою посаду. `Він знає, що може стати жертвою голосування у ВР, — каже політолог Вадим Карасьов. — Чим ближче президентські вибори, тим сильніше хитається крісло Луценка — в його знятті зацікавлений багато хто як в Партії Регіонів, так і в НУНС і навіть в БЮТ (нагадаємо, що, з чуток, в оточенні Тимошенко назріває розкол між впливовою групою депутата Портнова і групою першого віце-прем`єр Турчинова; до останнього примикає і Юрій Луценко). Але атакувати у відкриту регіоналів і бютівців глава МВС не може, тому зосередив вогонь на Балозі`, - сказав він. 

 Степан Мар’янович    

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також